VIDEO: Bătrânul IMS tractează o Toyota Land Cruiser

Un GAZ-69, versiunea sovietică a IMS-ului 57, trage o Toyota Land Cruiser 100, înfruntând valurile unui râu şi ignorându-şi complet vârsta.

În Rusia s-a numit GAZ-69 şi s-a produs începând cu 1953, reprezentând maximul industriei auto sovietice, în materie de off-road. În România am avut parte de el ca IMS 57, apoi ca Aro M461, cariera lui prelungindu-se aici până în anul 1975.

Iată de ce spartanul tot-teren şi-a câştigat o faimă atât de mare în timp, în ciuda mecanicii simple şi a manevrabilităţii ce devenea destul de dificilă atunci când maşina trebuia condusă şi pe alte drumuri decât pe cele desfundate.

Undeva în Rusia, unul din multiplele exemplare de GAZ-69 care au supravieţuit trecerii anilor, trage după el precedenta generaţie de Toyota Land Cruiser, în versiunea 100, prin mijlocul unui râu. Cu alte cuvinte, bunicul de 70 CP trage după el un mastodont de 2,3 tone, înfruntând nişte valuri deloc neglijabile, pentru orice maşină de teren. În final, toată lumea ajunge la mal în siguranţă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.