VIDEO: cum testează boss-ul Renault o maşină autonomă

Carlos Ghosn este una dintre personalităţile lumii auto, fiind şeful alianţei Renault-Nissan, din care face parte şi Dacia. Este cunoscut ca un vizionar, iar acum ne demonstrează ce înseamnă să conduci o maşină autonomă. Şi de ce vrea ca Renault să fie liderul acestui domeniu.

Carlos Ghosn mai este poreclit şi ”cost killer”, deoarece nu se dă în lături de la a tăia în carne vie când vine vorba de reducerea costurilor şi sporirea profiturilor - practic, datorită lui Nissan a scăpat de faliment.

Mentalitatea care pune accentul pe eficienţă este uşor de remarcat şi din următorul video, în care principalul avantaj pe care îl vede Ghosn la o maşină autonomă ţine de creşterea productivităţii: ”Un şofer pierde în medie două ore în maşina sa în trafic; două ore neproductive. Vrem să câştigăm acele două ore pentru şofer, pentru o mai bună productivitate şi îmbunătăţirea calităţii vieţii”.

În următorul video, Carlos Ghosn ne demonstrează cât de simplu se conduce prototipul NEXT TWO, în fapt un Renault Zoe ”burduşit” de camere de filmat şi de senzori, totul coordonat printr-un soft avansat, care poate prelua controlul maşinii total.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.