VIDEO: Easydrift – driftul accesibil tuturor

Driftul este un sport extrem pentru marea majoritate. Un pilot din Guadeloupe care s-a retras din activitate în urma unui accident a inventat o modalitate de a experimenta driftul în siguranţă şi la 30 km/h.

Alex Hayot, un pilot născut în Guadeloupe, s-a retras din activitatea competiţională în 2004 după un accident teribil. Deşi familia i-a interzis să mai concureze, motorsportul şi senzaţiile oferite de acesta este mai mult decât un drog. Aşadar a început să caute soluţii pentru a putea experimenta senzaţiile din maşina de curse într-un mod cât mai sigur posibil. Iniţial a încercat să adapteze ţevi din PVC pentru roţile punţii spate şi a ajuns la o colaborare cu firma franceză Quadrant. Împreună au dezvoltat un polimer din care au realizat o "proteză" pentru roţile punţii spate. Acest polimer oferă un grad extrem de scăzut de aderenţă. Practic se scot roţile spate, se desumflă, se introduce husa realizată din polimer şi apoi se umflă roata la presiunea maximă indicată de constructor. Apoi distracţie plăcută.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.