VIDEO: Tur pe Nurburgring cu o maşină electrică

Iată aici o mică demonstraţie pe circuitul Nurburgring cu o maşină electrică de peste 200 CP!

Ce vedeţi în imagini este un proiect dezvoltat de studenţii de la Universitatea Metropolia Helsinki, denumit E-RA (Electric RaceAbout), care este propulsat de un motor electric ce dezvoltă 268 CP. Bateriile litiu-ion de 32 kW/h oferă o autonomie de aproximatv 200 km iar ca şi performanţe, conceptul electric poate atinge viteza maximă de 200 km/h şi poate ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 6 secunde.

Datorită puterii transmie celro 4 roţi dar şi cuplului motor de 1.000 Nm, turul pe Nurburgring făcut de E-RA a fost de 9 minute şi 8 secunde. Mai exact cu 50 de secunde mai rapid ca un MINI E şi mai lent cu aproximativ 7 secunde decât Peugeot EX1.

Clipul VIDEO este destul de interesant, ţinând cont de faptul că sub capota conceptului electric se află numai motorul electric care nu scoate nici un zgomot, pe fundal auzindu-se doar scârţâitul roţilor şi un mic şuierat de la vânt.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.