VIDEO. Taxa de poluare va fi returnată integral de stat

Conform unei Ordonanţe publicate în Monitorul Oficial, şoferii care au achitat taxa de poluare ...

VIDEO. Taxa de poluare va fi returnată integral de stat VIDEO. Taxa de poluare va fi returnată integral de stat

 


Conform unei Ordonanţe publicate în Monitorul Oficial, şoferii care au achitat taxa de poluare între anii 2007 - 2013, işi vor primi banii înapoi de la stat, informează StirileProTV.ro. Partea bună este că taxa va fi restituită după depunerea la ANAF a unor cereri de restituire, însă partea proastă este că banii vor fi recuperaţi abia în cinci ani.

Pentru a depune cererea trebuie să vă prezentaţi la ANAF cu buletinul, chitanţa sau ordinul de plata a taxei şi actele maşinii. Cererile vor fi analizate şi soluţionate în 45 de zile, iar banii vor fi primiţi eşalonat pe o perioadă de cinci ani.

O altă inconvenienţă este că autorităţile nu au publicat normele de aplicare ale Ordonanţei, iar un aspect important al acesteia este că trebuie să lamurească cine are dreptul să ceară restituirea taxei de poluare: primul proprietar, cel care a înmatriculat maşina, sau actualul proprietar, cel care a cumparat-o?

Restituirea taxei de poluare pe cale administrativa apare în condiţiile în care statul roman a pierdut numeroase procese intentate de şoferi, aşa că autorităţile au simţit cumva nevoia să reglementeze această problemă.

Mai multe informaţii puteţi afla din materialul celor de la StirileProTv.ro.
 


 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.