Volkswagen lucrează la cel mai puternic motor cu patru cilindri din lume

Germanii de la Volkswagen vor să fure titlul de „cel mai puternic motor de serie cu patru cilindri” de la Mercedes-Benz cu ajutorul unui propulsor de 2,0 litri. Detalii în continuare.

Volkswagen lucrează la cel mai puternic motor cu patru cilindri din lume Volkswagen lucrează la cel mai puternic motor cu patru cilindri din lume

Volkswagen vrea să deţină titlul de producător al „celui mai puternic motor de serie cu patru cilindri din lume”, iar un Golf R va ajuta marca germană să îşi atingă acest scop.

Mai exact, potrivit britanicilor de la Autocar, nemţii vor să prezinte un Golf R extrem la Salonul Auto Beijing din luna aprilie 2014, care va avea sub capotă un propulsor de 2,0 litri ce dezvoltă aproximativ 375 CP şi 450 Nm. Asta înseamnă că motorul celor de la Volkswagen va fi mai puternic cu 15 CP decât propulsorul care pune în mişcare rivalul Mercedes-Benz A45 AMG.

375 CP pe un Golf? Nebunie curată!

Conform Autocar, unitatea pe benzină ce urmează să dea viaţă unui concept numit Volkswagen Golf R Evo a fost dezvoltată sub supravegherea lui Fritz Eichler, acelaşi om care a supervizat lucrările la propulsorul de 2,0 litri produs de Mercedes-Benz AMG.

Cât despre conceptul Golf R Evo, englezii spun că ar putea avea parte de un sistem de tracţiune integrală şi de multiple componente din fibră de carbon, astfel că greutatea totală a maşinii se va învârti în jurul valorii de 1,4 tone.

În imagini apare versiunea de serie a modelului Volkswagen Golf R.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.