Volkswagen, prins din nou cu dispozitive înşelătoare. Ce model foarte popular este direct afectat

Volkswagen, prins din nou cu dispozitive înşelătoare. Ce model foarte popular este direct afectat

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Volkswagen recheamă în service SUV-urile Touareg echipate cu motor diesel de 3,0 litri, după ce s-a descoperit că acestea avea montate două dispozitive care manipulau emisiile.

La mai mult de doi ani după ce Volkswagen a recunoscut că a dezvoltat sisteme software pentru a păcăli testele de emisii, compania recheamă în service 57.600 de maşini afectate pentru a-şi ajusta software-ul de management al motorului, scrie Autocar. Publicaţia aşteaptă confirmarea de la Volkswagen cu privire la numărul de maşini din Marea Britanie care sunt afectate.

Autoritatea germană de transport, KBA, a declarat că testele arată că Touareg s-a comportat diferit atunci când a fost testat în condiţii de laborator NEDC, decât decât atunci când a fost testat pe şosea, sugerând că maşina dispune de dispozitive care să-i îmbunătăţească rezultatele. 

Ştirea vine în contextul în care săptămâna trecută Volkswagen a oprit livrările vehiculelor multivan T6. Germanii au constatat că modelul diesel are emisii excesive de oxid.

Presa germană a relatat vineri, fără să menţioneze sursa informaţiei, că testele efectuate de VW au arătat că emisiile de oxid de nitrogen ale T6 depăşesc semnificativ limitele legale, în condiţiile în care VW a stabilit un aşa-numit „factor de ajustare”, legat de emisii, prea scăzut, atunci când a solicitat KBA autorizarea modelului.

„Divizia de vehicule comerciale a VW analizează indiciile că anumite date tehnice nu pot fi confirmate în totalitate”, prin verificarea nivelurilor reale şi planificare de emisii ale modelului T6, a declarat un purtător de cuvânt al diviziei e vehicule comerciale.

Purtătorul de cuvânt a exclus posibilitatea ca softul de management al motorului este motivul acestor incertitudini şi a spus că VW a convenit cu KBA să facă noi teste.
În scandalul emisiilor declanşat acum doi ani, au fost implicate şi camioneta Amarok şi modelul Caddy fabricate de divizia de vehicule comerciale a VW.Comentarii
Inchide