Volkswagen şi Audi au rămas fără titlurile Green Car of the Year în urma scandalului Dieselgate

Organizaţia care acordă în fiecare an premiul pentru cea mai ecologică maşină a anului a anunţat că va anula premiile din 2009 şi 2010, când câştigători au fost Volkswagen Jetta TDI, respectiv Audi A3 TDI.

Volkswagen şi Audi au rămas fără titlurile Green Car of the Year în urma scandalului Dieselgate Volkswagen şi Audi au rămas fără titlurile Green Car of the Year în urma scandalului Dieselgate

Green Car Journal, entitatea care acordă în fiecare an titlul pentru cea mai ecologică maşină a anului (Green Car of the Year), a anulat premiile date în 2009 şi 2010 pentru maşinile Volkswagen Jetta TDI Clean Diesel, respectiv Audi A3 TDI Clean Diesel.

Este pentru prima dată în istoria organizaţiei când se întâmplă aşa ceva, iar la mijloc stă, bineînţeles, scandalul Dieselgate, în care Grupul Volkswagen e implicat direct cu motorizările diesel bazate pe arhitectura EA 189.

„Anularea premiilor Green Car of the Year pentru Volkswagen Jetta TDi şi Audi A3 TDI este nefericită, dar adecvată”, a spus, într-un comunicat oficial, Ron Cogan, editor şi publisher al Green Car Journal.

Deocamdată, entitatea americană nu a dat detalii despre posibila premiere a altor modele pentru anii 2009 şi 2010.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.