Volkswagen vrea să cucerească China. Nemţii au promis lansarea a 40 de noi modele în următorii ani

Compania mai plănuieşte să vândă la nivel mondial vehiculul sport ...

Volkswagen vrea să cucerească China. Nemţii au promis lansarea a 40 de noi modele în următorii ani Volkswagen vrea să cucerească China. Nemţii au promis lansarea a 40 de noi modele în următorii ani

Volkswagen deschide trei noi fabrici în China, în cadrul unui joint-venture cu partenerul său local, FAW Group, într-o mişcare pentru a-şi menţine poziţia de lider de piaţă, scrie Bloomberg.

Două dintre cele trei fabrici vor fi în Tianjin şi Foshan, spune Volkswagen într-o declaraţie prin email, adăugând că a mai deschis luni o fabrică în Qingdao. Acestea se vor concetra pe producţia de maşini sport şi electrice, cele două segmente care se dezvoltă cel mai repede din industria auto chineză.

Volkswagen şi-a mărit vânzările în China cu 13,4 procente în primul trimestru al acestui an, ajungând la mai mult de 1 milion de unităţi vândute, în principal datorită parteneriatelor cu producătorii locali. Compania mai plănuieşte să vândă la nivel mondial vehiculul sport pe care îl dezvoltă împreună cu celălalt partener chinez, Saic Motor.

Fabrica din Qingdao s-a inaugurat prin prezentarea noului model de Volkswagen Bora. Conform declaraţiei, aceasta va produce şi sisteme pentru acumulatori. Fabricile din Foshan şi Tianjin se vor deschide în iunie, respectiv august anul acesta.

Volkswagen a promis să inaugureze 40 de vehicule electrice poduse local în următorii 7-8 ani. Compania şi partenerii săi vor investi 15 milioane de euro în China pentru maşinile electrice, autonome şi digitalizate.

Sursă: Ziarul Financiar

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.