Volvo şi primul airbag din lume

Azi se împlinesc douăzeci de ani de când prima maşină Volvo dotată cu airbag frontal a ieşit de pe linia de producţie, lucru care se întâmpla în anul 1987.

Volvo şi primul airbag din lume Volvo şi primul airbag din lume
Primele soluţii pentru sistemul care azi poartă numele de airbag au apărut în 1950, fiind soluţii incipiente ale unui sistem care se va dovedi extrem de util. În 1955 a fost patentat un sistem de airbag asemănător cu cel din ziua de azi, dar care avea suficiente minusuri. Unul dintre acestea era faptul că şoferul declanşa airbag-ul prin apăsarea unui buton.

Datorită unei note din SUA, în 1984, lucrurile pentru dezvoltarea airbag-ului au prins viteză. Bazându-se pe pericolul neutilizării centurii de siguranţă(sistem de siguranţă introdus tot de Volvo în 1959), nota stipula ca, în timp de trei ani, maşinile noi să fie echipate cu sisteme de siguranţă care să nu fie acţionate manual de către pasagerii maşinii. Airbag-ul a fost rapid recunoscut de către toată lumea ca fiind cea mai bună soluţie pentru protecţia pasagerilor, mulţi fiind convinşi că pernele cu aer vor înlocui centurile de siguranţă. Însă cei de la Volvo au susţinut ideea utilizării airbag-urilor împreună cu centurile de siguranţă, dezvoltându-se astfel cel mai bun sistem de siguranţă pasivă, airbag-ul.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.