Volvo vrea să îţi controlezi maşina cu ceasul inteligent

Suedezii de la Volvo vor oferi o aplicaţie pentru ceasurile inteligente, cu care vei putea să stai cu ochii pe maşină de la distanţă.

Volvo vrea să îţi controlezi maşina cu ceasul inteligent Volvo vrea să îţi controlezi maşina cu ceasul inteligent

Volvo On Call, aplicaţia de smartphone dezvoltată de suedezii de la Volvo pentru clienţii lor, va primi un update care va pune cele mai importante informaţii despre maşina personală direct pe încheietura de la mână pentru cei care folosesc ceasuri inteligente (Apple Watch sau cele cu sistemul de oprerare Android Wear).

„Poţi să programezi încălzirea în maşină pentru dimineţile reci sau să răcoreşti interiorul în vreme călduroasă, să verifici nivelul carburantului şi kilometrajul, sau să vezi când trebuie să faci următoarea revizie. Totodată, te ajută să îţi găseşti maşina într-o parcare aglomerată”, a declarat David Holecek, directorul departamentului de produse şi servicii conectate de la Volvo Cars.

Aplicaţia Volvo On Call a fost creată în 2001 pentru a-i ajuta pe proprietarii de modele Volvo să îşi gestioneze mai uşor maşina, dar şi pentru a oferi un plus de siguranţă, una dintre cele mai importante funcţii ale aplicaţiei fiind urmărirea vehiculului de la distanţă în cazul unui furt.

După actualizare, lista de funcţii va include lucruri ca apelarea automată a serviciilor de urgenţă în caz de accident (cu localizarea exactă a maşinii avariate) şi blocarea/deblocarea uşilor de la distanţă.

În acest moment, aplicaţia este disponibilă în 21 de ţări şi are peste 230.000 de utilizatori activi.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.