Volvo vrea să îţi controlezi maşina cu ceasul inteligent

Autor: Iulian Dnistran 03 iun. 2015 Știri auto

Volvo On Call, aplicaţia de smartphone dezvoltată de suedezii de la Volvo pentru clienţii lor, va primi un update care va pune cele mai importante informaţii despre maşina personală direct pe încheietura de la mână pentru cei care folosesc ceasuri inteligente (Apple Watch sau cele cu sistemul de oprerare Android Wear).

„Poţi să programezi încălzirea în maşină pentru dimineţile reci sau să răcoreşti interiorul în vreme călduroasă, să verifici nivelul carburantului şi kilometrajul, sau să vezi când trebuie să faci următoarea revizie. Totodată, te ajută să îţi găseşti maşina într-o parcare aglomerată”, a declarat David Holecek, directorul departamentului de produse şi servicii conectate de la Volvo Cars.

Aplicaţia Volvo On Call a fost creată în 2001 pentru a-i ajuta pe proprietarii de modele Volvo să îşi gestioneze mai uşor maşina, dar şi pentru a oferi un plus de siguranţă, una dintre cele mai importante funcţii ale aplicaţiei fiind urmărirea vehiculului de la distanţă în cazul unui furt.

După actualizare, lista de funcţii va include lucruri ca apelarea automată a serviciilor de urgenţă în caz de accident (cu localizarea exactă a maşinii avariate) şi blocarea/deblocarea uşilor de la distanţă.

În acest moment, aplicaţia este disponibilă în 21 de ţări şi are peste 230.000 de utilizatori activi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide