Window to the World - concept tehnologic Toyota

Tehnologia ecranelor tactile există deja în maşini, dar de data asta vorbim de o idee cu adevărat revoluţionară: geamul-ecran tactil. Iată un scurt video care ne explică mai bine ideea celor de la Toyota.

Specialiştii Toyota Motor Europe şi danezii de la Copenhagen Institute of Interaction Design (CIID) au venit cu o idee foarte interesantă: ce-ar fi dacă geamurile maşinii ar putea lua rol de ecrane tactile, după modelul iPad?

Conceptul "Window to the World" ar presupune ca în sticla geamurilor să fie concepute nişte displayuri, care le-ar permite pasagerilor să deseneze diverse forme, să mărească anumite zone de previzualizare sau să citească diverse informaţii.

Deocamdată, vorbim de un prototip într-o fază incipientă, clipul următor nefiind, de fapt, real, ci o simulare menită a explica rapid la ce s-au gândit proiectanţii. Nu se ştie deocamdată când vom putea vedea un astfel de sistem pe o maşină de serie sau cât ar putea costa, dar suntem siguri că la unul dintre următoarele saloane Toyota ne va surprinde cu un concept care va folosi şi această idee.

Window to the World - idee Toyota de pe tare.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.