Zvonuri: Dacia Duster de 850 CP!

Cum sună Dacia Duster de 850 CP? Ultimele zvonuri din lumea motorsportului spun că este foarte probabilă pregătirea unui model Duster de 850 CP pentru Pikes Peak.

Zvonuri: Dacia Duster de 850 CP! Zvonuri: Dacia Duster de 850 CP!

Pare doar o glumă, dar ideea unui model Dacia Duster de 850 CP poate fi foarte serioasă. Este adevărat, nu vorbim nicidecum de vreun supercar bazat pe cel mai ieftin SUV din lume, capabil să rivalizeze cu nume consacrate precum Ferrari sau Lamborghini.

Se pare că zvonul dezvoltării unui Duster de 850 CP are ca punct de plecare vizita pe care Jean-Philippe Dayraut (pilot care aleargă pentru BMW) le-a făcut-o celor de la Tork Engineering, firma care a dezvoltat modelul de curse Dacia Duster pentru Trofeul Andros.

Conform mai multor surse, discuţiile au vizat prepararea unei maşini pentru participarea la Pikes Peak - un loc unde foarte mulţi producători se perzintă cu bolizi de sute de cai putere. Dacă cei de la Tork Engineering vor dezvolta o maşină pentru Pikes Peak şi dacă aceasta va fi o Dacia Duster de 850 CP, rămâne de văzut.

Teoretic, un asemenea bolid ar trebui să beneficieze de serviciile unui propulsor donat de Nissan GT-R, un V6 care, datorită sistemului bi-turbo, poate fi uşor făcut să atingă asemenea valori de putere maximă, mai ales că masa totală a maşinii de curse s-ar cifra în jurul a 900 kg (ceea ce va înseamna un raport de aproape 1 CP/ kg!).

Voi ce credeţi?

ARE ŞANSE SĂ APARA UN MODEL DE CURSE DACIA DUSTER DE 850 CP?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.