Zvonuri: italienii ar putea produce din 2012 Fiat 500 Spider

Noul Fiat 500 a reuşit să reimpună o adevărată modă. Aşa încât urmează să primească în familie o versiune life-style, dedicată celor care pun accentul pe pasiunea faţă de maşini: Fiat 500 Spider.

Zvonuri: italienii ar putea produce din 2012 Fiat 500 Spider Zvonuri: italienii ar putea produce din 2012 Fiat 500 Spider

Conform germanilor de la publicaţia Auto Motor und Sport, în 2012 italienii vor lansa o versiune spectaculoasă a lui Fiat 500, şi anume Fiat 500 Spider. Care va oferi un caracter total diferit de al cabrioletului Fiat 500C.

Fiat 500 Spider urmează să fie propus în două versiuni, după modelul lui Mazda MX-5: una mai puristă, având acoperiş textil, respectiv una în stil hardtop escamotabil. Bineînţeles, vorbim de un roadster cu doar două locuri.

Maşina va fi dezvoltată pornindu-se de la ediţia specială Fiat 695 Tributo Ferrari, prin urmare va adopta motorul turbo de 1,4 litri şi 180 CP, cuplat la o transmisie automată, dar nu secvenţială cu 6 trepte, ci automată cu 5 trepte. De asemenea, setările suspensiilor şi ale sistemului de direcţie vor fi similare. Sistemul de frânare va fi semnat de Brembo, iar jantele vor avea 17".

S-ar putea ca Fiat 500 Spider să aibă un corespondent bazat pe Ford Ka, nefiind exclusă o reînviere a denumirii SportKa, având în vedere că 500 şi Ka au aceeaşi platformă tehnică. În plus, cu siguranţă Fiat 500 Spider va fi baza pentru un nou model Abarth, mai puternic decât cele bazate în momentul de faţă pe Fiat 500.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.