60 de secunde, atât îi trebuie unui hoț să fure o mașină – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu acum 2 luni Știri auto

Mașinile noastre pot fi furate în doar 60 de secunde. Cel puțin asta a arătat un lăcătuș din Australia, care a demonstrat cât de ușor este să deschizi o mașină în doar un minut. El folosește date disponibile public pentru a intra într-un Hyundai. Acesta reușește chiar să îl și pornească.

Cei mai mulți dintre noi știu că este important să protejăm cheia mașinii. Astfel, ea ar trebuie să nu fie expusă, pentru că, în consecință, hoții pot specula această ”slăbiciune”. Ei pot intercepta și copia semnalul pe care cheia îl emite. Nu ar trebui ținută pe masă, atunci când ne aflăm într-un local, sau prea aproape de intrarea în locuință. Hoții preiau datele cheii, creează o copie pe care mașina să o recunoască, iar de acolo totul devine simplu.

60 de secunde – Timpul necesar pentru a intra în mașina ta

Într-un video publicat în presa australiană a fost demonstrată ușurința cu care poți fura o mașină. Totul fără a folosi forța brută. Hoții se pot folosi de un decodor care poate intercepta semnalul cheii, mai apoi făcând o copie după aceasta. Sau, în acest caz, pot găsi ceea ce au nevoie pe internet. În mediul online pot face rost de datele necesare pentru a crea o copie a cheii mașinii pe care vor să o fure.

Lăcătușul prezintă o bază de date disponibilă online, ușor accesibilă tuturor. Aceasta conține informațiile necesare pentru crearea unei chei pentru orice vehicul.

Când vine vorba de Hyundai, tot ce e necesar este seria de șasiu. De îndată ce hoții au reușit să o procure, ei pot descărca acele coduri puse la dispoziție pe site, astfel creând o cheie funcțională. De aici mai este doar un pas până la comiterea actului.

Lăcătușul prezintă cum alarma poate fi oprită în doar 10 secunde. Peste încă 30 de secunde, motorul mașinii pornește. Tot ceea ce el folosește poate fi achiziționat online.

În cazul mașinilor Hyundai, poate că procesul este mai favorabil, dar asta nu înseamnă că hoții nu găsesc metode prin care să atace și alte modele, așa cum se poate vedea în video, lăcătușul reușește același lucru cu o Toyota.

VIDEO

Sursa: Autoevolution

 

 

 

 

 


Sursa foto: CarExpert


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, m-am alăturat echipei ProMotor pentru a combina cele două pasiuni ale mele: mașinile și presa. Studiez, analizez și documentez tot ce are roți. citește mai mult

Comentarii
Inchide