Batmobilul – Povestea celei mai cunoscute maşini din lume

Autor: Adrian Mihălţianu 18 iul. 2012 Știri auto

În 1965 începeau pregătirile pentru serialul Batman, un moment extrem de important în istoria televiziunii. Dean Jeffries a venit la producătorul seriei cu schiţele sale pentru un Batmobil şi a fost angajat imediat. După ce a preluat pe umerii săi povara de a construi un vehicul demn un erou în numai trei saptămâni, acesta a apelat la George Barris, un constructor de maşini la comandă foarte cunoscut peste ocean la acea vreme.

Conceptul Futura al celor de la Ford a fost ales ca bază de plecare. Acest model venea deja cu elemente de caroserie asemănătoare cu schiţele lui Jeffries, scutindu-i pe cei doi de multă muncă. După ce caroseria a fost fabricată, Batmobilul a fost vopsit negru cu dungi roşii pentru a sublinia anumite linii ale caroseriei. Propulsia era asigurată de o „turbină atomică” sau cel puţin asta era varianta explicată în serial. Noi ştim însă că Batman folosea un motor V8 de origine Ford.

Chiar dacă design-ul este foarte important pentru maşina lui Batman, un erou are nevoie de gadget-uri pentru a lupta cu infractorii aşa că cei doi s-au pus pe treabă. Rezultatul a fost incredibil, uimindu-i pe cei prezenţi la prezentarea modelului. Batmobilul era dotat cu lasere, rachete, 10 paraşute, emiţător de fum, un sistem care împrăştia cuie şi multe alte dispozitive de care un erou are nevoie pentru a lupta cu crima. Pe lângă toate acestea, existau şi dotări pe care le putem regăsi pe multe maşini moderne, cum ar fi: computer de bord, telefon sau cameră pentru mers înapoi. Asta se întâmpla în 65!!!

Serialul a avut un succes enorm iar acest vehicul este considerat şi acum de mulţi THE Batmobile.

Vezi pe pagina următoare un alt batmobil celebru.

Pagini: 1 2 3

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide