Cât costă în România noua KIA Rio

Autor: Dan Vache acum 9 ani Știri

Cea de-a patra generaţie KIA Rio este mai lungă, mai lată şi mai înaltă şi este unul din cele mai noi modele KIA desenate în noua filozofie de design a mărcii şi totodată una din cele mai economice KIA construite vreodată.

Noul Rio este disponibil în trei versiuni de caroserie – sedan şi hatchback în cinci şi trei uşi, dar momentan în România se poate comanda doar hatch-ul în cinci uşi. Acesta are lungimea de 4.045 mm, sedanul de 4.365 mm, iar toate versiunile au un ampatament de 2.570 mm (mai mare cu 70 mm faţă de modelul anterior. Hatch-ul în trei uşi va putea fi comandat începând cu prima lună a anului 2012 iar sedanul va sosi şi el la începutul anului viitor.

Şase motorizări sunt disponibile pentru noile Rio dar în România maşina se poate comanda cu unul din următoarele propulsoare – 1.1 diesel, 1.2 benzină şi 1.4 benzină sau diesel. Trei versiuni de echipare sunt disponibile pentru ţara noastră: Base, Classic şi Confort. Rio se poate comanda deja în România.

Cel mai ieftin model pe benzină, 1.2 Base are un preţ de pornire de 10.097 euro cu TVA. Desigur, prin programul Rabla acest model ajunge să coste 7.397 euro cu TVA. Cel mai ieftin model 1.4 benzină costă 10.776 euro cu TVA sau 8.076 prin programul Rabla.

Cel mai accesibil diesel costă 11.578 euro cu TVA (8.878 euro la Rabla) iar un diesel 1.4 Base costă 11.933 euro cu TVA respectiv 9.233 euro cu TVA prin Rabla. Cea mai scumpă versiune Rio hatchback în cinci uşi costă 13.692 euro cu TVA, este vorba de un 1.4 Diesel în echipare Comfort.

Nouă nuanţe sunt disponibile pentru caroserie, fiecare costă extra 75 de euro plus TVA. Echiparea standard este bogată iar opţionalele pot fi comandate pe maşină în funcţie de versiune. Toate echipamentele de pe listele de opţionale au preţuri foarte accesibile. De exemplu, cea mai scumpă opţională este sistemul de navigaţie cu cameră video pentru mers înapoi – 780 de euro plus TVA. Altfel, tapiţeria din piele pentru echiparea Comfort costă doar 380 de euro plus TVA. Sistemul Idle Stop and Go costă 202 euro plus TVA iar sistemul de climatizare automată 130 de euro plus TVA.

Datorită preţurilor foarte accesibile pentru opţionale, un Rio echipat foarte bine cu motorul diesel de top va atinge maxim 17.000 de euro dar probabil că grosul vânzărilor va fi asigurat de versiunile în echipare Base dotate cu ceva opţionale şi care nu vor sări de 10.000 de euro prin programul Rabla.Comentarii
Inchide