Chevrolet Aveo – generaţia următoare

Autor: Dan Vache 13 mart. 2009 Știri auto

Spate drept - pacaleala?O dată cu apariţia noului Chevrolet Spark, coreenii vor avea un exponent suficient de adaptat clasei mici, aşa încât actualul Chevrolet Aveo ar putea fi canibalizat. Ceea ce presupune ca următoarea generaţie a lui Chevrolet Aveo să crească dimensional – dar asta va duce automat la canibalizarea actualei generaţii Chevrolet Lacetti

O dată cu apariţia noii berline de clasă medie Chevrolet Cruze, care se anunţă un succes de proporţii pe plan mondial, cei de la Chevrolet se pare că au o politică mult mai agresivă şi mai coerentă.

Faruri duble, gen CruzeÎn ciuda camuflajului maşinii din pozele spion, se poate observa că linia viitorului Aveo (sau Lacetti) va fi modernă, iar anumite detalii, cum ar fi decuparea uşilor şi proporţiile generale, sugerează că maşina va împrumuta multe de la Opel Corsa (este, de altfel, logică utilizarea platformei tehnice de la citadina germană).

Deşi camuflajul ne arată un spate drept, nu credem că, în realitate, va fi preluată ideea de la actualul Aveo, ci mai degrabă un hayon mai rotunjit, ca la Corsa. Pentru partea frontală aşteptăm să vedem cât de multe va prelua de la Cruze – cele două perechi de faruri par să fie varianta finală.

Noul model are programată lansarea pe piaţă începând cu 2010, urmând ca din 2011 să primească încă două versiuni de caroserie, sedan şi break.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide