Citroen C3 – doar 4 stele la Euro NCAP

Autor: Oraan Mărculescu acum 11 ani Știri

A avea 5 stele la testele de coliziune Euro NCAP este dezideratul oricărui constructor pentru maşinile sale. Însă normele Euro NCAP devin din ce în ce mai severe – iar ultima modificare presupune ca punctajul să ţină seama şi de nivelul de dotare standard în ce priveşte elementele de siguranţă activă şi pasivă.

Ceea ce a penalizat noul Citroen C3, la capitolul dotări de siguranţă standard fiind depunctat din cauza faptului că sistemul de control al stabilităţii (ESC) este oferit doar opţional pe majoritatea pieţelor. Astfel, la capitolul "Safety Assist", Citroen C3 a fost creditat doar cu 40%.

Un punctaj destul de mic a obţinut C3 şi în ce priveşte siguranţa pietonilor (33%), dar vorbim de o valoare medie în cazul clasei mici. La capitolele protecţia ocupanţilor adulţi şi a copiilor, noul Citroen C3 are punctaje bune: 83%, respctiv 74%, demonstrând că este o maşină sigură cu pasagerii săi.

Rămâne de văzut dacă rezultatul Euro NCAP va duce la decizia celor de la Citroen de a oferi sistemul ESC în serie.Comentarii
Inchide