GoodYear şi noua tehnologia RunOnFlat

Autor: Dan Vache 06 aug. 2009 Știri auto
GoodYear şi noua tehnologia RunOnFlat

Cea mai nouã generaţie de anvelope Goodyear RunOnFlat oferă numeroase beneficii producătorilor de maşini, consumatorilor şi mediului înconjurător, incluzând aici confortul îmbunătăţit, masa şi rezistenţa la rulare reduse, consumul de carburant îmbunătăţit precum şi nivelul redus al emisiilor de CO2.

Ceea ce marchează un nou punct de referinţã pentru tehnologia RunOnFlat este faptul că noua generaţie de anvelope RunOnFlat este comparabilă în termenii de confort cu anvelopele obişnuite. De aceea, producătorii de maşini nu trebuie să mai modifice suspensia sau şasiurile maşinilor lor pentru a putea utiliza anvelope RunOnFlat. Cu noua aprobare legislativă 316 a Comisiei Europene, care prescrie implementarea Sistemului de Monitorizare a Presiunii din Anvelopă (TPMS) pe fiecare maşină până în 2012, Comisia European atrage atenţia foarte clar că Sistemele de Monitorizare a Presiunii din Anvelopă sunt deosebit de importante şi necesare pentru consumatori. În viitorul apropiat, toate maşinile vor fi echipate cu TPMS şi vor putea fi încălţate cu noua generaţie de anvelope RunOnFlat.
 
Tehnologia noii generaţii de anvelope Goodyear RunOnFlat conferă un confort suplimentar dar asigură în acelaşi timp o rezistenţă la rulare mai mică, ceea ce conduce la un consum de combustibil mai mic şi la emisii reduse de CO2. Noua generaţie de anvelope RunOnFlat vine în sprijinul producătorilor din industria auto în vederea aducerii pe piaţă de autovehicule ce respectă prevederile stricte privind emisiile de CO2 şi limitările prestabilite de autorităţile forurilor europene.
 
De asemenea, cu anvelopele RunOnFlat nu mai sunt necesare roata de rezervă sau cricul. Acest lucru conferă mai mult spaţiu pentru bagaje, reduce costurile şi salvează din greutate, ceea ce conduce la o economie mai mare de combustibil. O serie de producători de maşini au decis să completeze pachetele pentru siguranţă ale vehiculelor lor cu tehnologia RunOnFlat pentru anvelope, lideră la nivel mondial, ce protejează conducătorii auto şi familiile acestora în cazul unei pierderi subite de aer din anvelopã – un incident rar dar periculos. Goodyear livrează anvelope RunOnFlat producătorilor de maşini lideri în domeniu precum Audi, BMW, Mini, Mercedes-Benz, Ferrari, Rolls-Royce şi alţii. În 2008 Goodyear a vândut peste 2,5 milioane de anvelope cu tehnologie RunOnFlat.

Interesul pieţei pentru echiparea originală conduce la o cerere din ce în ce mai crescută pentru această tehnologie inovativă de la Goodyear. Goodyear echipează în prezent peste 35% din maşinile care sunt încălţate încã din fabrică cu această tehnologie pentru anvelope, iar interesul manifestat din partea consumatorilor creşte vertiginos. În prezent, peste 70% din totalul modelelor grupului BMW sunt echipate cu această tehnologie specială pentru anvelope, incluzând aici Seria 1 (3 uşi), Seria 1 (5-uşi), Seria 1 Coupé, Seria 1 Convertible, Seria 3 Sedan, Seria 3  Touring, Seria 3 Coupé, Seria 3 Convertible, Seria 5 Sedan, Seria 5 Touring, Seria 6 Coupé, Seria 6 Convertible, Seria 7 Sedan, X3, X5, X6, Z4 Coupé, şi Z4 Roadster, precum şi diferite modele Mini şi faimoasele autoturisme Rolls-Royce.

“Toate modelele de top ale grupului BMW precum cele 7 serii, X5, X6 şi toate modelele Rolls-Royce sunt livrate noilor lor proprietari cu anvelope cu tehnologie run-flat. Aceste maşini sunt conduse de persoane care apreciază în mod deosebit gradele extrem de ridicate de confort conferite de prestigioasele lor maşini,” a spus Jean-Pierre Jeusette, Director Departament Tehnologic Anvelope Turisme, pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

În 2008, anvelopele RunOnFlat au fost furnizate către Audi pentru modelele sale A3, A5, A6 şi TT. Mercedes-Benz a echipat modelele A-, C-, CLS, CLK-, SLK, GL, E- şi S-Class cu anvelope RunOnFlat. Proprietarii unui Ferrari 360 Modena, F430, a unui Maserati Quattroporte sau a unui Jaguar XK pot beneficia de anvelope Gooyear RunOnFlat, la fel cum o pot face şi proprietarii unui Ford Galaxy, Mondeo sau a unui Opel Astra şi Corsa. “Gama modelelor care au disponibile anvelope RunOnFlat este foarte mare cu peste o 100 de noi proiecte în derulare pentru următorii doi ani de zile,” a spus Jeusette. Tehnologia RunOnFlat de la Goodyear este disponibilă nu numai pentru anvelope de vară. “Acoperim toate aplicaţiile pentru vară, iarnă, all-season, SUV – gama este completă,” a spus Jeusette.

Anvelopele Goodyear RunOnFlat permit conducătorilor oricăreia din aceste maşini să îşi continue drumul în eventualitatea unei înţepări a pneului, lăsându-le la dispoziţie un timp mult mai mare pentru a ajunge acasă sau la un service auto prin mobilitatea pe care o conferă pe o distanţă de mai bine de 80 de km şi cu o viteză maximă de 80km/h – chiar cu o anvelopă complet dezumflată. Tehnologia RunOnFlat de la Goodyear pune efectiv capăt chinului de a schimba o anvelopă în timp ce eşti expus traficului sau udându-ţi ghetele pe o ploaie deasă în timp ce cauţi roata de rezervă. În ultimii ani, tehnologia RunOnFlat de la Goodyear a fost cea care a dominat activ tehnologiile pentru siguranţă pentru a ajuta conducătorii auto să menţină controlul deplin al maşinii în eventualitatea unei pene.
 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide