Kit pentru convertirea maşinii într-un hibrid

Autor: Cosmin Iordache 07 iul. 2009 Știri auto

Charles Perry este un fost inginer IBM, care a inventat un kit aftermarket de transformare a oricărui automobil într-un hibrid. Sistemul nu pare foarte complicat şi nu foarte îndepărat de a deveni în realitate. Astfel americanul a creat un motor electric, care poate fi montat în roată şi alimentat de la baterii dispuse în portbagaj. Un astfel de motor dezvoltă, conform omului de ştiinţă, 10-15 CP, iar montarea în fiecare roată a unui astfel de dispozitiv ar duce la o putere însumată de până la 60 CP.

Această putere este una suficientă pentru oraş şi dispozitivul electric poate duce la înjumătăţirea consumului urban al orcărui automobil. Transformarea în hibird a unui automobil ar trebui să fie şi foarte ieftină, Dr. Perry apreciind că, în forma finală, acest kit nu va costa mai mult de 5.000 de dolari.Ideea sa sună extraordinar şi a primit chiar şi un premiu din partea Tennessee Technology Development Corp în valoare de 50.000 de dolari. Această bursă va fi, bineînţeles, folosită în dezvoltarea acestui proiect.

Doctorul apreciază că în circa 3 ani acest sistem va fi pe deplin funcţional şi kit-urile vor putea fi folosite la scară largă. Până atunci Perry intenţionează să dezvolte câteva prototipuri pe care la oferi gratuit statului american pentru testare. Mai jos aveţi o primă schemă cu acest sistem detaliat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide