Mii de agresiuni sexuale raportate de pasagerii Uber

Autor: Promotor 06 dec. 2019 Știri auto
Mii de agresiuni sexuale raportate de pasagerii Uber

Au avut loc mii de agresiuni sexuale în timpul curselor Uber în perioada 2017-2018. Nu mai puțin de 6.000 de plângeri au fost înregistrate în Statele Unite, se arată într-un raport de securitate, făcut public de compania de ride-hailing.

235 dintre plângeri fac referire la violuri, multe dintre acestea determinând deja condamnări. Raportul arată că în celelalte cazuri, a fost vorba despre atingeri, tentative de atingeri sau de penetrare de zone sexuale sau non-sexuale, în total 3.000 de „atingeri neconsensuale ale unei părţi sexuale a corpului”. Multe dintre aceste cazuri au ajuns în instanță, dar numărul lor nu a fost comunicat. 1,3 miliarde de curse Uber au avut loc în perioada menționată în raport.

Pentru a preveni situații periculoase și pentru a-i identifica pe cei care se folosesc de identitatea altor șoferi, Uber și o altă companie de ride-hailing care activează pe teritoriul Statelor Unite, Lyft, au adăugat în aplicație un buton care permite semnalarea unui incident pe durata cursei.

În comunicatul emis de Uber se arată că 107 persoane și-au pierdut viața în perioada 2017-2018 în urma accidentelor care au avut loc în timpul curselor comandate prin intermediul aplicației. 19 oameni au fost uciși în agresiuni legate de deplasări cu Uber. Opt dintre aceștia au fost pasageri, șapte au fost șoferi, plus alte patru persoane.

Compania colaborează cu Centrul Național de Resurse pentru Violență Sexuală și cu organizația non-profit Rape, Abuse and Incest National Network, pentru a rezolva problemele de siguranță din timpul curselor sale. Mai mult, divizia de siguranță de la Uber a fost extinsă, numărând, la această oră, 300 de angajați.

Uber activează în 66 de țări din lumea întreagă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Uber



Comentarii
Inchide