Noul membru al Țiriac Collection este o adevărată mașină de Formula 1 pentru stradă. Cum arată noua bijuterie a colecției lui Ion Țiriac – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 19 apr. 2024 Știri auto

Mercedes-AMG One este cel mai nou membru al galeriei de auto Țiriac Collection. Includerea oficială în galeria Țiriac Collection a modelului care aduce tehnologia de Formula 1 a avut loc în prezența lui Ion Țiriac.

Lansat în 2022, Mercedes-AMG One este un statement al producătorului german. Hypercar-ul folosește tehnologii derivate din Formula 1, rezultatul fiind unul spectaculos. Ansamblul este format dintr-un motor V6 de 1,6 litri amplasat central și 4 motoare electrice. Puterea maximă livrată de propulsorul hibrid este de 1.063 CP. Resursele sunt gestionate de o transmisie automată cu 7 rapoarte și de un sistem de tracțiune integrală AMG Performance 4Matic+.

Șoferul are la dispoziție șase moduri de condus: Race Safe, Race, EV, Race Plus, Strat 2 și Individual. Sprintul 0-100 km/h se realizează în 2,9 secunde, de la 0 la 200 km/h bolidul ajunge în doar 7 secunde, iar viteza de 300 km/h cu start de pe loc este atinsă în 15,6 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 352 km/h.

Mercedes-AMG One aduce tehnologia Formulei 1 în Țiriac Collection

Mercedes-AMG One este construit pe un șasiu monococă din fibră de carbon. Suspensia este reglabilă și oferă trei setări: Confort, Sport și Sport+. Cel mai agresiv mod de condus coboară garda la sol cu 37 mm pe puntea față și 30 mm pe puntea spate și setează elementele aerodinamice active astfel încât să dezvolte apăsare la sol maximă. Grației tehnologiilor de ultimă oră, Mercedes-AMG One a revendicat titlul de cea mai rapidă mașină de serie pe Nurburgring.

Interiorul este relativ simplu, fiind concentrat pe șofer. Regăsim scaune sport reglabile care se îmbină deasupra tunelului central. Volanul în stil F1 este reglabil electric, în timp ce pedalierul și suportul pentru picioare sunt reglabile mecanic. Astfel, cel de la volan își poate găsi poziția ideală pentru condus.

Noul Mercedes-AMG va fi produs în doar 275 de exemplare, iar cel din Țiriac Collection are seria 84. Noul hypercar se alătură celorlalte 85 de modele Mercedes-Benz din colecția lui Ion Țiriac.

„Pentru colecție, prezența unui AMG ONE înseamnă un mare plus, deoarece sunt puține astfel de mașini în lume și probabil nu multe dintre ele pot fi accesate de public. De astăzi, AMG ONE – exemplarul cu numărul 84, dintr-o serie limitată de 275 de unități, se alătură celorlalte câteva sute de automobile pe care le-am colecționat de-a lungul timpului. Ceea ce a început ca o pasiune personală s-a transformat într-o atracție foarte mare, inclusiv la nivel internațional, iar acest lucru este pentru mine o mare satisfacție”, a declarat Ion Țiriac, în cadrul evenimentului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide