Nu vei ști ce te-a lovit. Renault Kangoo cu motor de 200 CP este sleeperul perfect

Autor: Ionuț Vîlciu 02 aug. 2023 Știri auto

Cine s-ar aștepta ca un banal Renault Kangoo să ascundă sub capotă un motor de 200 CP? Probabil că nimeni, tocmai de aceea ar putea fi sleeperul perfect. Mașina nu mai are nimic în comun cu utilitara de odinioară.

Dubele de transport marfă nu sunt asociate cu sportivitatea și nici nu au fost create pentru un condus dinamic, chiar dacă, uneori, sunt conduse la limită. Cineva și-a dorit o dubă cu adevărat sportivă, astfel că a luat naștere mașina pe care ne vom concentra atenția.

Potrivit Carscoops, este vorba despre un Renault Kangoo din 2006, care și-a început viața cu un motor de 1,5 litri, pe motorină, care producea inițial 70 CP. Acum, utilitara de mici dimensiuni are sub capotă un motor mult mai potent, luat de pe Renault Clio 182. La prima vedere pare un proiect ciudat, dar dacă luăm în calcul că prima generație de Kangoo împărțea platforma tehnică cu a doua generație de Clio, totul pare mai fezabil.

Astfel, mașina a primit componente de hot hatch-ul francez pentru a crea un sleeper pe care, la prima vedere, nici nu l-ai lua în seamă. În definitiv, singurele mari diferența vizibile constau în jantele din aliaj și garda la sol mai mică.

Renault Kangoo cu 200 CP. Cât costă duba cu suflet de Clio Sport?

Proprietarul anterior a luat un motor de pe un Renault Clio 182 și l-a montat pe duba în cauză. O conversie directă ar fi oferit mașinii 182 CP și un timp de accelerație mult mai mic, dar proprietarul a decis să ducă lucrurile puțin mai departe. Proprietarul specifică în anunțul de vânzare că a montat și un set de axe cu came provenite de la un Renault Clio 197, plus câteva retușuri făcute admisiei, un filtru de aer sport, o evacuare din oțel inoxidabil și o remapare pentru motor. Toate aceste modificări au dus puterea la aproximativ 200 CP.

Modificările nu s-au oprit doar la motor. Kangoo-ul a primit și suspensia de la Renaultsport Clio 182. Tot sistemul de suspensie Cup de pe acea mașină a fost transplantat pe Kangoo, plus un set de arcuri mai scurte și frâne performante. Pachetul este completat de un set de jante Speedline încălțate cu anvelope Nankang NS-2R.

La interior au fost păstrate scaunele originale ale mașinii, care distrag atenția de la volanul și schimbătorul Renaultsport. Mașina este de vânzare în Marea Britanie, iar actualul proprietar cere suma de 6.999 de lire sterline, echivalentul a 8.149 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: eBay


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide