Poţi şi tu dacă ştii cu pedalale, volanul şi frâna de mână

Poţi şi tu dacă ştii cu pedalale, volanul şi frâna de mână

Autor: Alexandru Banu acum 3 ani Știri

Keb Block e un fel de Hagi-Maradona-Zidane al volanului. Sau Messi pentru cei născuţi după 1990. Ca să ştie şi ei despre ce vorbim. Americanul şi-a făcut un nume gigantic dându-se de’a latul. Gymkhanele lui sunt printre cele mai vizionate scurtmetraje pe Youtube pentru băieţii cu mulţi cai în cap. Acum, nu mulţi ştiu ce e în spatele unei producţii video. Câte duble se trag, câte repetiţii se fac până iese totul perfect aşa cum e rezultatul. Şi-n filmele lui Ken Block se vede că asfaltul e plin de urme de cauciucuri, semn că s-a filmat de mai multe ori până a ieşit nemţeşte treaba pentru ochiul viewer-ului.

Ken Block a format un cult. Toată lumea vrea să fie ca el, să fie în jurul lui, să bea energizant de care bea regele drift-urilor şi să aibă în jurul lui The Fuel Girls. Primul pas e să-ţi iasă ceea ce-i iese lui. Asta dacă ai un Subaru sau o Fiesta de 5-600 de cai, dacă ai bani de cauciucuri cu zecile şi de o producţie cinematografică în care intră şi costurile cu locaţia. Să nu uităm că el a filmat şi în studiourile Universal, din SUA. Cum deja vi se pare imposibil să obţineţi finanţare pentru toate astea, rămâne să veniţi cu varianta voastra. Iar varianta voastră e mai bine o parodie decât o copie foarte proastă fără toate aceste ingrediente costisitoare despre care vorbeam.

Etienne Guerra are un canal Youtube unde a urcat o nouă parodie de megabuget după Gymkhana. Se numeşte 0.9 în loc de 9 la a câta Gymkhana a ajuns originalul. Maşina este o Fiesta de 600 de cai, iar decorul real pare dintr-o lume abandonată. Oricum, e specatculos că Etienne poate să scoată chiar şi atât de mult praf şi fum din roţi cu o maşină care nu urcă Dealul Academiei în Bucureşti cu a aer condiţionat, în treapta a treia (zicem noi). Dacă vă taie vreun gând să faceţi şi voi o variantă ieftină a Gymkhanei, alegeţi vă rugăm frumos un circuit închis unde nu intră nimeni şi unde nu puteţi lovi ceva dur decât un jalon. 

CHEAPKHANA VIDEO

Autor Alexandru BanuComentarii
Inchide