Se vede iadul japonez. Supremaţia maşinilor germane apune

Autor: Alexandru Banu 01 mart. 2017 Știri auto

Nu mai trăim vremuri cu concluzii nete. Germania nu mai e singura cu motoarele ei turbo, iar americanii nu mai sunt regii cu motoarele lor de gigalitraj. Pe lume există o forţă teribilă în ingineria maşinilor ultrasport. O forţă care cu mai multă încredere din partea cumpărătorilor, rivalizează oricând cu celebrul Porsche sau cu tradiţionalul automobil italian Ferrari – Lamborghini. Cifrele sunt martore. Fac 0-100 km/h în aceiaşi timpi şi ating aceleaşi viteze maxime. Până la urmă, acolo e suspansul şi acolo se cântăreşte decizia unei achiziţii sport.

Lexus o să vină la Geneva cu RC F GT3, ceva atât de brutal că ţi-ar fi frică să te urci la volan. Motorul V8 de 5.4 litri are un update de putere, de la 470 (versiunea RC F de bază) la 500 în cap. Cuplul e de 600 Nm, şi el în creştere cu 70 de unităţi. Toată nebunia asta de forţă brută e livrată pe spate printr-o cutie secvenţială cu 6 viteze (comparativ cu cele 8 standard).

Şi care e totuşi marea diferenţă în comparaţie cu RC F-ul stoc? Ok, sunt nişte zeci de cai în plus, dar sub 10%. Acum vine partea frumoasă. Sunt 30 de cai în plus, însă toţi 500 sunt la o greutate redusă cu 30% (1.300 kg Vs. 1.800). Aşa că e o creştere de forţă sesizabilă mult mai puternic la condus, decât pe foaie. Dacă RC F-ul face suta în 4.5 secunde, acum nici nu se pune problema să nu fim undeva sub 4.  

LEXUS RC F GT3 (GALERIE FOTO)

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide