Test drive Renault Kangoo: Echilibrul perfect între muncă și distracție

Autor: Cristian Agatie 24 iun. 2021 TESTE AUTO

Renault a prezentat în această primăvară noua sa gamă de utilitare ușoare Kangoo, Kangoo Van și Express Van cu care vrea să concureze puternic rivalul Caddy de la Volkswagen. Dintre acestea ne-a atras atenția versiunea de pasageri a lui Kangoo, un model extrem de versatil, spațios și confortabil. Iată ce am descoperit după primul test drive cu noul Renault Kangoo.

Intră în Galeria FOTO

Renault Kangoo a fost calul de povară al francezilor, succesul său ducând la retragerea celuilalt model comercial, Renault Express, în anul 2000. Spre surprinderea multora, în 2021 Renault înnoiește complet Kangoo și reintroduce pe piață numele Express, un redesign al Daciei Dokker, ca versiune entry level în gama de utilitare. La vârful gamei comerciale ușoare, noul Kangoo oferă atât versiune van cât și versiune de pasageri, care poate îndeplini roluri multiple pentru micii întreprinzători.

Versiunea de pasageri a lui Kangoo a evoluat într-un adevărat monovolum, beneficiind de modularitate și dotări de confort și siguranță așteptate de la un vehicul de familie. Dacă exteriorul este elegant, interiorul surprinde prin gama bogată de dotări, dar și prin versatilitatea sa extremă.

Test drive Renault Kangoo: Un combi-space extrem de capabil

Francezii se laudă cu cel mai bun spațiu din segment pentru pasagerii din spate, care au la dispoziție trei scaune de dimensiuni egale. Volumul portbagajului, care pornește de la 775 de litri, este între primele trei ale categoriei, putând fi extins la 3,5 metri cubi prin rabatarea scaunelor. Sistemul de rabatere este sofisticat, permițând o suprafață plană prin coborârea scaunelor în podea.

Dacă tot acest spațiu vi se pare insuficient, Renault a dotat Kangoo cu un sistem de bare de acoperiș inspirat de cel al noului Dacia Sandero Stepway, care permite montarea rapidă a unui portbagaj sau suport de biciclete, fără a necesita scule speciale. Acestea pot susține o greutate de până la 80 de kilograme.

Noul Renault Kangoo preia platforma CMF-C/D de la noul Megane, putând fi astfel echipat cu cele mai noi sisteme de asistență a conducerii. Renault enumeră nu mai puțin de 14 sisteme de siguranță disponibile în standard. În plus, farurile LED sunt de asemenea oferite în standard.

Ca orice mașină de familie care se respectă, noul Kangoo aduce dotări de confort apreciate de clienți, cum sunt scaunele încălzite, climatizarea automată cu două zone sau sistemul multimedia cu suport Android Auto și Apple CarPlay. Un sistem de încărcare inductivă pentru telefon poate fi, de asemenea, configurat.

Gamă de dotări și confort demne de o mașină de familie

Vorbind de telefon, nu putem să nu menționăm excelentul suport pentru telefon care se fixează în compartimentul de depozitare din spatele volanului. Acesta este reversibil, astfel că poziționarea telefonului se poate face fie pe dreapta, fie pe stânga volanului. Două porturi USB sunt disponibile în compartimentul respectiv, permițând alimentarea telefonului și a unui al doilea dispozitiv. În total, până la cinci prize USB și patru prize de 12 volți sunt la dispoziția pasagerilor.

Gama de motorizări include două unități pe benzină de 1,33 litri (100 CP sau 130 CP) sau trei unități diesel (75 CP, 95 CP sau 115 CP). Pentru primul test drive am avut la dispoziție motorizarea diesel de 95 CP cuplată la o cutie de viteze manuală cu șase trepte, care și-a făcut cu succes datoria.

Legendarul diesel de 1,5 litri al Renault este în mare formă sub capota lu Kangoo, torcând rafinat fără a da semne de oboseală în timpul sprinturilor forțate. E adevărat, mașina a fost goală în timpul testului, dar ne așteptăm să se descurce rezonabil și cu pasageri la bord. Probabil că nu va fi la fel atletic cu o echipă de constructori în interior și scule și materiale în portbagaj, dar nici nu are nevoie într-o astfel de situație.

Am apreciat atmosfera caldă de la bord, conferită de planșa de bord cu inserții metalice și imitație de lemn. Putem spune că interiorul modelelor comerciale Renault actuale este chiar mai bun decât al multor mașini compacte, iar asta e valabil, din păcate, chiar și în gama producătorului francez.

Test drive Renault Kangoo: Date tehnice

Versiune testată: Intens Blue dCi 95
Combustibil – Motorină
Cilindree (cmc) – 1461
Putere maxima/Turație (CP/rpm) – 95/3000
Cuplu maxim/Turație (Nm/rpm) – 260/1750
Viteza maxima (km/h) – 164
Accelerație 0-100 km/h (s) – 15,1
Consum mixt WLTP (l/100 km) – 5,4-5,6
Tracțiune – față
Cutie viteze – Manuală 6+1
Lungime (mm) – 4.486
Lățime (mm) – 1.919
Înălțime (mm) – 1.838
Ampatament (mm) – 2716
Volum portbagaj (litri) – 775 – 3.500
Masă proprie (kg) – 1.577 – 1.688

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide