Design auto: BMW i1, propunerea lui Amadou Ndiaye

Autor: Oraan Mărculescu 11 aug. 2011 Concepte auto

Pentru cei de la BMW, sub-brandul „i” înseamnă viitorul, iar BMW i3 şi BMW i8 ne-o arată în mod foarte clar. Evident că, ulterior, vor apărea şi alte modele în gama BMW i, dar, pentru moment, oficialii nu divulgă detalii despre acestea.

BMW i1, conceptul unui vehicul care imbina lumea moto cu noile masini ecologice BMW i

Prin urmare, orice e posibil: chiar şi un BMW i1, pe care îl imaginează designerul canadian Amadou Ndiaye şi despre care putem spune că e un fel de răspuns dat vehiculelor de oraş în genul noului concept urban Audi sau Volkswagen XL1.

BMW i1 arată ca un demn „actor” din filmele cu Batman, putând fi, de ce nu, maşina lui Robin… Interesant, BMW i1 reuşeşte să combine suficient de bine lumea motocicletelor BMW cu noul stil al maşinilor electrice BMW i, arătând deopotrivă sportiv, dar şi ecologic.

BMW i1 are cate un motor electric in cele trei roti, iar cele doua din fata se inclina in viraje

BMW i1 are trei roţi, cele două din faţă dispunând de un mecanism hidraulic special, care le înclină în viraje pentru o aderenţă cât mai bună, tot sistemul fiind controal de un computer central. Toate cele trei roţi sunt puse în mişcare de câte un motor electric, iar structura vehiculului este realizată din fibră de carbon, pentru o masă cât mai redusă.

Practic, designerul canadian a încercat să realizeze o maşină ecologică, care să înglobeze ultimele tehnologii BMW, dar care să nu facă rabat de la caracterul purist şi fun al maşinilor BMW.

Rămâne la latitudinea voastră să apreciaţi dacă rezultatul este reuşit

BMW i1, propunerea designerului canadian Amadou Ndiaye

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide