Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive, condus de Chris Harris. VIDEO

Autor: Iulian Dnistran 12 apr. 2013 Știri auto
Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive, condus de Chris Harris. VIDEO

Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive este una dintre maşinile care ne spun că revoluţia electrică în domeniul auto abia a început. Deşi viabilitatea maşinilor electrice rămâne în balanţă deocamdată, trebuie să recunoaştem că SLS AMG Electric Drive este un vehicul impresionant.

Cele patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată, produc un total de 740 CP şi nu mai puţin de 1.000 Nm, iar aceste valori se traduc într-un sprint de la zero până la 100 km/h în mai puţin de 3,9 secunde şi o viteză maximă limitată la 250 km/h. De altfel, această demonstraţie de forţă a ingineriei a fost considerată drept cea mai rapidă maşină electrică de serie din lume, însă e posibil ca acest titlu să meargă acum la un producător american, Detroit Electric, care urmează să pună în producţie modelul SP:01.

Oricât de bine ar arăta nişte cifre pe hârtie, e greu de spus dacă o maşină electrică se compară cu o maşină cu motor termic. Pentru a ajunge la un răspuns la această dilemă, jurnalistul britanic Chris Harris a avut ocazia să conducă noul Mercedes-Benz SLS AMG pe un circuit, iar una dintre concluziile sale este că această maşină este mult mai bună decât s-a aşteptat.

Întregul test, în clipul video de mai jos:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide