Ne-am pus o întrebare şi ne-am dat un răspuns logic. Nu suntem singurii fraieri

Autor: Alexandru Banu 09 oct. 2017 Știri auto
Ne-am pus o întrebare şi ne-am dat un răspuns logic. Nu suntem singurii fraieri

Am avut un drum până la Feteşti, primul din fericire, poate şi ultimul până când se vor mai schimba lucrurile în oraşele mici, uitate de primari sau administrate numai în interes propriu. Asta e o cu totul altă discuţie, care ţine de această ţară, caracterul administratorilor pe care îi votăm şi, nu de puţine ori, şi al oamenilor care trăiesc în ea. Nu e vine oraşului sau al feteştenilor (există aşa ceva?!) că oraşul lor nu e chiar New York.

Drumul cel mai scurt spre Feteşti e, desigur, aşa cum l-ai văzut în drum spre mare şi aşa cum ţi-l dă orice aplicaţie care are hărţi, A2 şi o ieşire la un moment dat. La km 150, faci dreapta după 3 panouri la fiecare mie de kilometri parcursă.

Întrebarea care vine după ce ieşi de pe autostradă este … eu unde plătesc taxa de autostradă. Te aştepţi ca după ce faci bucla aia enormă 2 minute în continuu, să intri într-un punct de taxare. Dar intri într-un rond care-ţi arată că faci stânga ca să ajungi în centru. Ok, zici – hai că vine într-o sută de metri. Nimic, am scăpat oare?

Atunci vine întrebarea care ne-a confuzat şi pe noi, şi probabil pe toţi românii măcar o dată-n viaţă. Nu numai la ieşirea spre Feteşti, ci şi la alte ieşiri probabil. Unde plătim taxa de autostradă? Capcana e că noi nu plătim taxa de autostradă, ci pe cea de pod Feteşti. Cei mai mulţi dintre noi au impresia că plătesc taxa de autostradă şi că autorităţile ne cer bani pe drumul Bucureşti-Constanţa. Îţi ia ceva până îţi aranjezi lucrurile în cap şi conştientizezi asta.

Ca să ne convingem că nu suntem sigurii fraieri care au luat ţeapă punându-şi întrebarea dacă nu e bine să plătească taxa prin sms sau aplicaţie cât timp nu există un punct fizic de plată, am întrebat chiar pe cineva “autoritar” în Feteşti dacă mai sunt bezmetici ca noi. Care nu conştientizează adevărata semnificaţie a taxei şi care cred că plătesc taxa de pod ca pe o taxă de autostradă. Răspunsul a fost că foarte mulţi au făcut şi încă fac asta confundând taxa de autostradă – care e inclusă în preţul rovinietei – cu cea de pod. Aşa că, nu vă zbateţi să plătiţi aiurea taxe că oricum plătiţi prea multe şi chiar că aiurea.

Autor Alexandru Banu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide