Primele informaţii despre noul BMW Seria 3: greutate redusă, suspensie îmbunătăţită şi cel mai puternic motor în 4 cilindri oferit vreodată – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 16 aug. 2018 Știri auto
Noua generaţie BMW Seria 3 tocmai a încheiat teste importante pe circuitul de la Nürburgring, eveniment care conduce spre intrarea în producţie. Un program special de teste de anduranţă a fost conceput pentru prototipele camuflate de BMW Seria 3, pentru verifica performanţele dinamice ale noului sedan.

Noul BMW Seria 3 aduce modificări la capitolul suspensii, direcţie, sistem de frânare şi multe altele. Conceptul în patru uşi dezvăluie cât de axat este procesul de dezvoltare spre o îmbunătăţire a sportivităţii. Centrul de greutate a fost coborât cu 10 mm faţă de modelul anterior, iar distribuţia greutăţii este făcută de tip 50:50, aceasta fiind şi scăzută cu 55 de kilograme. Rigiditatea structurii a fost crescută.

În ceea ce priveşte motorizările, se remarcă noul propulsor în 4 cilindri. Acesta este cel mai puternic motor în 4 cilindri oferit vreodată pe un model BMW. Cu toate acestea, consumul a scăzut cu 5% faţă de predecesorul său, un rol important aici fiind jucat de transmisia Steptronic cu 8 trepte, şi ea îmbunătăţită. Totodată, un filtru de particule controlează emisiile noului model, iar acesta îndeplineşte normele de poluare Euro 6d-TEMP.

Noua generaţie BMW Seria 3 nu are doar o caroserie mai uşoară şi mai rigidă decât vechiul model, acelaşi lucru se aplică punţilor faţă şi spate. Principala îmbunătăţire în ceea ce priveşte suspensia este noul sistem de amortizoare inovatoare, care contribuie decisiv la stabilirea unui echilibru perfect între sportivitate şi confort.

Pentru a consolida caracteristicile dinamice, suspensia M Sports (garda la sol scăzută cu 10 mm) este oferită împreună cu sistemul Variable Sports Steering. Acest sistem a fost reconfigurat special pentru noul BMW Seria 3, iar precizia direcţiei a crescut. Îmbunătăţiri au fost făcute şi diferenţialului M Sports.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide