Taxa de primă înmatriculare – modificări

Autor: Mediafax 25 apr. 2007 Știri auto
Taxa de primă înmatriculare – modificări

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a apreciat că noile reguli corespund solicitărilor Comisiei Europene şi intereselor cumpărătorilor de maşini second-hand. Astfel, pentru o maşină dotată cu motor Euro 4 şi cu o vechime de peste 4 ani, taxa specială va fi redusă la aproximativ jumătate din valoarea actuală, iar motorizările Euro 5 vor fi scutite de taxe. Ministrul a mai spus că, pentru maşinile Euro 4 până la non-euro, taxa va fi calculată pe baza unei grile specifice, în funcţie de capacitatea cilindrică a motorului.

În ceea ce priveşte reaşezarea coeficientului de scădere a taxei, ministrul a precizat că taxa va scădea pe măsură ce vârsta autovehiculului creşte. Sunt taxate atât autovehiculele noi care circulă şi sunt produse în România, cât şi cele importate. În cazul celor din România taxe este de circa 140 de euro, iar pentru cele aduse din import există taxe diferenţate în funcţie de capacitatea cilindrică şi de vechime.

Propunerile de modificare a taxei auto au fost acceptate de Guvern, dar nu au fost votate sub forma unui act normativ. "Suntem convinşi că la nivelul Comsiei Europene argumentele vor fi luate în seamă. Propunerile răspund solicitărilor CE (…). Răspunsul pe care îl dăm este acoperitor pentru ca România să evite procedura de a compărea în faţa Curţii Europene de Justiţie", a mai spus Vosganian.

Aceste modificări vin pe fondul presiunilor Comisiei Europene, deşi ministrul a declarat anterior că măsurile adoptate nu vor fi foarte diferite faţă de cele actuale (vezi aici)

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide