Două zile în mașină sub zăpadă din cauza unei aplicații de navigație

Autor: David Andrei 07 dec. 2020 Știri auto

Tu urmezi întocmai indicațiile aplicației de navigație pe care o folosești de obicei? Poate ar fi bine să nu mai faci asta. Un cuplu a stat două zile în mașină după ce a rămas blocați în zăpadă. Aplicația le recomandase drumul.

GALERIE FOTO

Fie că folosim Google Maps, Waze sau alte aplicații de navigație, ar fi bine să luăm în calcul că acestea pot avea sincope. E adevărat că ne scapă uneori de artere aglomerate, ne avertizează în privința eventualelor probleme care apar pe carosabil și în privința echipajelor de poliție. Oricum, conducem regulamentar, nu-i așa? Dar uneori, ne pot provoca mari necazuri.

Așa i s-a întâmplat unui cuplu care spera să ajungă mai ușor la destinație. Dar n-au mai ajuns nicăieri, pentru că aplicația i-a direcționat către o zonă în care era imposibil să mai înainteze.

Heidi Tran, în vârstă de 26 de ani, și iubitul ei, Andy Nguyen, de 28 de ani, călătoreau la bordul unui SUV închiriat. Au pornit din Seattle, încercând să ajungă la o cabană în Glenwood. Sperau să petreacă acolo câteva zile liniștite. Dar două dintre ele le-au petrecut în zăpadă, în mijlocul pădurii, pe un drum blocat. Eforturile lor de a scoate mașina din zăpadă au fost sabotate de ninsoarea care a continuat să cadă.

Rătăciți și blocați în zăpadă într-o zonă fără semnal la telefon

Autoritățile au fost alertate de către familiile tinerilor, care încercaseră inutil să ia legătura cu cei doi. Acestea au demarat căutările cu ajutorul unui avion de mici dimensiuni. Localizarea lor a fost deosebit de complicată, mai ales că în zonă nu este semnal. Este și motivul pentru care Heidi și Andy nu au putut să ceară ajutorul serviciilor de urgență disponibile în zonă.

Tinerii au avut noroc că au avut suficient carburant în rezervor și suficientă mâncare pentru a rezista două zile, până când au fost găsiți de echipele de intervenție. Cei doi au fost readuși la civilizație teferi și nevătămați. Heidi și Andy nu au avut nevoie de asistență medicală.

Autoritățile îi avertizează pe șoferi să nu se încreadă orbește în aplicațiile de navigație și să fie deosebit de precauți, mai ales atunci când călătoresc pe timp de iarnă, în zone izolate.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide