Audi va opri producţia a două modele legendare: ”Ne revizuim portofoliul”

Autor: ProMotor 23 mai 2019 Mașini electrice
Audi va opri producţia a două modele legendare: ”Ne revizuim portofoliul”

Audi va scoate din producţie modele sportive TT şi R8 pentru a putea investi 14 miliarde euro în maşinile cu propulsie electrică. 

„Ne revizuim portofoliul”, a spus Bram Schot, subliniind că este nevoie de mai puţină complexitate. O treime din combinaţiile de motoare şi transmisii ale Audi au dispărut deja. Pe de altă parte, directorul general a anunţat lansarea unei noi versiuni a principalului model premium al constructorului german, Audi A8.

Ambiţiile de electrificare 

Audi intenţionează ca până în 2024 să lanseze pe piaţă 10 modele hibride şi 20 de modele complet electrice. 

În prezent, Audi are trei modele hibride (A3, A6 şi Q7) şi un SUV complet electric (e-tron) este mai mic decât modelele rivalilor. Oficialii Audi au informat că în scurt timp vor fi introduse pe piaţă versiuni hibride ale modelelor A6, A7 şi A8.

Sursa: Digi24 via Agerpres

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide