Cât de mult iubeşti maşinile şi planeta? Ai renunţa la vacă pentru ele?

Cu toate că poţi vedea - la propriu - zilnic poluarea pe care o aduc maşinile planetei, experţii spun că cel mai mare duşman ar fi bovinele. Iată de ce şi iată ce trebuie făcut pentru a rezolva criza.

Cât de mult iubeşti maşinile şi planeta? Ai renunţa la vacă pentru ele? Cât de mult iubeşti maşinile şi planeta? Ai renunţa la vacă pentru ele?

Nu este de mult timp un secret faptul că vacile gazează planeta mai mult decât o fac maşinile, în ciuda opiniei iniţiale că ne distrugem planeta cu maşinile. De fapt, la un moment dat, oamenii de ştiinţă au gândit un plan de sustenabilitate de mediu legat de noxele vacilor şi ale maşinilor. Unul care, pe bună dreptate, atingea corzi morale sensibile. 

Studiile de acum nu fac decât să întărească ipoteza că bovinele contribuie semnificativ la efectul de seră şi vin cu o soluţie care te priveşte în foarte mare parte. Conform salon.com, cercetătorii de la Institutul de Ştiinţa Weizmann şi de la Universitatea Yale au calculat amprenta pe care o lasă industria producătoare de carne din SUA.

Chiar dacă imaginea aceasta a avut alt scop iniţial, se potriveşte foarte bine în acest articol

Concluzia: carnea de vacă - sau, mai bine zis, toate procesele de producţie ale sale - este mai dăunătoare planetei decât oricare alt tip de carne. Conform studiului, cantitatea de noxe cu efect de seră emanată de producţia de carne de vită este de cinci ori mai mare decât suma cantităţilor celorlalte tipuri de carne (pui, porc, oaie)

„Cea mai puternică intervenţie pe care lumea ar putea s-o facă legat de amprenta de carbon nu este să abandoneze maşinile, ci să consume cât se poate de puţin carne roşie.” a declarat Tim Benton, un cercetător de la Universitatea din Leeds, într-un interviu pentru The Guardian. 

Cu toate că nu este vorba despre interdicţie şi nici despre renunţare definitivă, noi te-am întreba, dacă ar fi să alegi între maşina ta şi carnea de vită (prin excludere), ce ai alege? Cât despre ce ai de făcut, soluţia stă în răspunsul pe care tocmai ţi l-ai dat. 

 

Sursa: salon.com, National Academy of Sciences of the USA, The Guardian

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.