Tu tragi apa după ele, ei folosesc dejecţiile pentru recorduri de viteză... cu autobuzul

Oricât de comic ar părea să vezi un autobuz vopsit să amintească de o vacă şi al cărui motor funcţionează cu dejecţiile produse de vaci, vorbim, totuşi, de un lucru important: reciclarea dejecţiilor poate contribui la scăderea poluării. Acesta este mesajul următorului record de viteză.

Tu tragi apa după ele, ei folosesc dejecţiile pentru recorduri de viteză... cu autobuzul Tu tragi apa după ele, ei folosesc dejecţiile pentru recorduri de viteză... cu autobuzul

Acum un an, o companie de transport public din Marea Britanie punea în funcţiune primul autobuz alimentat cu biogaz provenit din... dejecţiile umane. Asta după ce, tot în Marea Britanie, era inaugurată cea mai mare uzină de epurare care foloseşte dejecţiile umane pentru a produce energie electrică.

Chiar dacă unii consideră că, odată ce au tras apa, nu mai e cazul să ne intereseze ce se întâmplă cu dejecţiile, iată că alţii s-au gândit să le recicleze. Iar unul dintre domeniile în care biogazul obţinut din dejecţii poate fi utilizat cu brio este, aşadar, transportul public.

Totuşi, să nu o luăm ad-literam: nu aşa se foloseşte ”treaba mare” pentru propulsia autobuzului...

 

Compania Wessex Water, din Bristol, s-a gândit să scoată în evidenţă acest lucru încercând să realizeze un record de viteză cu un autobuz alimentat cu biogaz provenit din dejecţiile animale. Aşa încât au ”deturnat” un astfel de vehicul de la sarcinile lui zilnice de a transporta călătorii prin Reading, l-au vopsit în alb şi negru ca să amintească de vaci (da, ele sunt ”donatoarele” sursei de biogaz) şi i-au anulat limitatorul de viteză.

Rezultatul? Îl puteţi afla în VIDEO-UL URMĂTOR.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.