Volkswagen a prezentat şasiul noii sale familii de modele electrice

Şasiul noului ID.: dezvăluirea celei mai inovatoare familii de vehicule electrice Volkswagen

Volkswagen a prezentat şasiul noii sale familii de modele electrice Volkswagen a prezentat şasiul noii sale familii de modele electrice

Volkswagen a prezentat în premieră şasiul noii sale familii de modele electrice, respectiv ID. De asemenea, a oferit primele imagini cu platforma unică strategică pe care marca o va folosi pentru a transforma viziunea "ELECTRIC FOR ALL" în realitate.

Matricea modulară pentru maşini electrice (Modular electric drive matrix - MEB) care stă la baza şasiurilor ID. este mesajul principal în vânzări (Unique Selling Proposition - UPS) al celor de la Volkswagen. Aceasta demonstrează şi angajamentul companiei din Wolfsburg faţă de mobilitatea electrică.

Spre deosebire de practicile uzuale din piaţă, şasiul modelelor ID. nu este o platformă pentru maşini propulsate de un motor cu combustie internă modificată retroactiv. Designul şi conceptul maşinii sunt mai flexibile, spectrul de utilizare variind de la maşini compacte până la SUV-uri şi furgonete.

Şasiul permite un motor electric integrat în puntea din spate, bateria fiind plasată în podeaua maşinii. Acest lucru oferă o distribuţie optimă a greutăţii.

Transmisia de putere de la motor spre puntea din spate este realizată cu ajutorul unei cutii de viteze cu o singură treaptă.

Conform standardului WLTP, autonomia fiecărui model ID. poate varia între 330 şi 550 de kilometri. Sistemul de încărcare rapidă a bateriei de 125 kWh oferă timpi de aşteptare semnificativ mai scurţi şi face posibilă încărcarea de la nivelul zero până la 80% în doar 30 de minute.

Matricea modulară poate fi folostă şi pe alte modele ale celorlalte patru mărci ale grupului VW: Audi, SEAT, SKODA şi Volkswagen Autovehicule Comerciale. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.