Volkswagen va construi noua familie de modele electrice mici la doi paşi de România

Autor: ProMotor 20 mai 2019 Mașini electrice
Volkswagen va construi noua familie de modele electrice mici la doi paşi de România

Grupul Volkswagen va construit noua familie de maşinie electrice de clasă mică în Slovacia, informează publicaţia germană Handelsblatt.

Constructorul german a ales fabrica din Bratislava, unde în prezent se construiesc modelele VW Up, Skoda Citigo şi Seat Mii, drept locul de producţie a micilor modele electrice, pe care intenţionează să le comercializeze sub 20.000 de euro.

Volkswagen a anunţat în martie că brandul Seat va conduce procesul de dezvoltare al noilor modele, care vor folosi o variantă mai scurtă a platformei modulare MEB. Versiunea subcompactă a acestei platforme va avea o lungime de 4.000 mm.

Maşinile vor fi vândute de VW, Seat şi Skoda şi ar urma să vadă lumina zilei în trei ani. Grupul Volkswagen plănuieşte o producţie anuală de 200.000 de unităţi.

Iniţial, noile modele urmau să fie construite în fabrica Volkswagen din Emden (Germania), însă a fost aleasă în final unitatea din Bratislava pentru că salariile sunt mai mici în Slovacia decât în Germania, relatează publicaţia Handelsblatt.

VW va compensa scăderea producţiei la fabrica din Emden mutând acolo producţia unui SUV electric compact de la unitatea din Zwickau (Germania).

Primul model din noua familie electrică VW, ID3 hatchback, va fi livrat dealerilor începând cu anul viitor.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide