4 August în istoria automobilistică

Pe 4 August 1998 Audi devine singurul proprietar Lamborghini, marca italiană trecând cu oameni şi arme în tabăra germană.

4 August în istoria automobilistică 4 August în istoria automobilistică

4 August 1998 - Pe această dată Audi a finalizat tranzacţiademarată în luna iulie a aceluiaşi an, devenind proprietarul sportivei mărci italiene.Suma cu care a fost cumpărată Lambo a fost de 110 milioane dedolari, o sumă deloc mare, germanii speculând pe seama crizei carea afectat Asia la acea vreme şi implicit şi precedenţii acţionariLamborghini.

Audi a cumpăratLamborghini de la MegaTech, o companie indoneziană deţinută de la Setiawan Djody şi TommySuharto, fiul preşedintelui indonezian la acea vreme. Aceştia aufăcut însă o afacere excelentă, au preluat Lamborghini de la Chrysler cu 40 demilioane de dolari şi în doar 5 ani au cedat marcă cu 110 milioane,rezultând un profit de 70 milioane.

Sub Audi,Lamborghini a avut şi are în continuare cea mai fastă perioadă dinistorie, în 2007 producţia ajungând la un maxim istoric de 2.570unităţi. În prezent cele mai importante pieţe pentru Lamborghinisunt Statele Unite cu 41% din vânzări, Germania (13%), MareaBritanie (9%) şi Japonia (8%).