A doua generaţie BMW X3 debutează la sfârşitul anului

Debutul pe piaţa şi primele livrări ale noului BMW X3 în România sunt programate pentru sfârşitul acestui an. Vor fi disponibile două versiuni de motorizare - X3 xDrive20d cu propulsor diesel (184 CP) şi BMW X3 xDrive35i cu propulsor pe benzină (306 CP), cu preţul de plecare de 33.200 Euro fără TVA pentru diesel, respectiv 41.700 Euro fără TVA pentru versiunea pe benzină.

A doua generaţie BMW X3 debutează la sfârşitul anului A doua generaţie BMW X3 debutează la sfârşitul anului

Noul model oferă o serie de premiere importante precum otehnologie nouă a suspensiei, cutie de viteze cu opt trepte carefuncţionează împreună cu sistemul Auto Start Stop sau sisteme deasistenţă a conducătorului auto unice în segment precum Head-upDisplay sau sistemul cu trei camere video pentru asistare la mersulînapoi "Top View". Împreună cu pachetul de tehnologii BMWEfficientDynamics, oferit standard, ambele motorizări disponibilela debut sunt o referinţă în ceea ce priveşte consumul decombustibil şi performanţele dinamice.

BMW EfficientDynamics: premieră pentru funcţia AutoStart Stop în combinaţie cu transmisia automată.

Noul BMW X3 xDrive35i este echipat standard cu o transmisieautomată cu opt trepte. Această opţiune, unică în acest segmentdeosebit de competitiv, este disponibilă şi pentru BMW X3xDrive20d, ca alternativă la cutia de viteze manuală cu şase trepteoferită în echiparea standard. Transmisia automată este combinatăîn premieră cu funcţia Auto Start Stop. Atunci când automobilul seopreşte la intersecţii sau în blocajele din trafic, motorul estedeconectat automat. Imediat ce conducătorul ridică piciorul de pepedala de frână, propulsorul reporneşte.

Funcţia Auto Start Stop este disponibilă standard şi lamodelul X3 xDrive20d cu cutie de viteze manuală.

Automobilul este echipat standard cu o serie de tehnologii BMWEfficientDynamics precum indicator al punctului de schimbare optimal treptei de viteză, Brake Energy Regeneration (recuperareaenergiei la frânare), EPS Electric Power Steering (servodirecţieasistată electric), componente auxiliare electrice controlateinteligent sau pneurile cu rezistenţă redusă la înaintarecontribuie la scădere consumului de combustibil şi a nivelului deemisii.

Motorizări

Noul BMW X3 xDrive20d oferă acum performanţe mai bune şi oeficienţă sporită în comparaţie cu oricare dintre competitori.Propulsat de un motor turbo diesel de 2,0 litri, cu patru cilindri,cu carter din aluminiu şi injecţie directă Common Rail, modelulatinge un maxim al puterii de 135 kW/184 CP la 4.000 rpm şi un vârfal cuplului de 380 Nm pe o plajă a turaţiilor cuprinsă între 1.750şi 2.750 rpm. Motorul dezvoltă suficientă putere pentru a permiteaccelerarea de la 0 la 100 km/h în 8,5 secunde, cu o viteză maximăde 210 km/h. Cu un consum mediu de combustibil de 5,6 litri/100 kmşi un nivel al emisiilor CO2 de 149 g/km, BMW X3 xDrive20dstabileşte noi standarde de eficienţă în acest segment de piaţă.Noul BMW X3 xDrive20d cu transmisie automată reuşeşte aceeaşiacceleraţie, viteză maximă şi consum de combustibil, dar cu unnivel al emisiilor CO2 de 147 g/km.

Răspunsul spontan, caracteristicile de turaţii înalte,liniaritatea deosebită şi economia de combustibil caracterizeazămotorul din echiparea versiunii BMW X3 xDrive35i. BMW TwinPowerTurbo, High Precision Injection şi controlul variabil al supapelorVALVETRONIC au fost combinate pentru prima dată la acest propulsor.Motorul de 3,0 litri furnizează un maxim de 225 kW/306 CP la 5.800rpm, cu un vârf al cuplului - 400 Nm - disponibil deja de la 1.300rpm. Propulsorul permite ca X3 xDrive35i să sprinteze de la 0 la100 km/h în doar 5,7 secunde. Viteza maximă este de 245 km/h. BMWX3 xDrive35i oferă nu doar cele mai dinamice caracteristici, dar şicel mai bun consum şi nivel de emisii pentru această clasă demotoare. Consumul mediu în ciclul de testare EU este de 8,8litri/100 km şi nivelul emisiilor CO2 este de 204 grame perkilometru.