Alfa Romeo – Volkswagen zvonuri

Alfa Romeo şi Volkswagen pare o iubire imposibilă, dar la bursa zvonurilor interesul germanilor pentru marca italiană este destul de bine cotat.

Alfa Romeo – Volkswagen  zvonuri Alfa Romeo – Volkswagen zvonuri

Alfa Romeo este o marcă cu un potenţial foarte mare şi deţineceea ce Volkswagen duce lipsă, adică pasiunea, în timp ce mărciiitaliene îi lipseşte ireproşabilitatea germană. Astfel, iarăşi au apărut zvonuri despreinteresul mare pe care Volkswagen îl nutreşte pentru marcaitaliană. În spatele intenţiilor de preluare se pare că seaflă Walter da Silva, şeful departamentului de design Volkswagen,cel care a făcut lobby pe lângă CEO-ul Martin Winterkorn şi anumiţiinvestitori cheie ai grupului pentru achiziţionarea şi a mărciiitaliene. Este de înţeles interesul designerului, AlfaRomeo fiind un activ valoros în portofoliul oricărui grup auto dinperspectiva limbajului stilistic.

ConformQuattroruote, germanii ar fi dispuşi să investească peste 1 miliardde euro pentru a avea în portofoliu Alfa Romeo. Odată adusă întabăra VAG, gama Alfa Romeo ar trebui să se alinieze laspecificaţiile nemţeşti, urmând să aibă destul multe în comun cu Audi. Astfel, conformautoblog.it, modelele de clasă mică şi compactă se vorînrudi cu A1 şi A3, se va mai introduce o limuzină de clasă mare,un coupe şi un un model sportiv bazat pe VolkswagenBlueSport. De asemenea, Alfa Romeo 8C va fi bazat pe oplatforma cu motor central a lui Audi R8.

MotivaţiaVolkswagen de a deţine Alfa Romeo ar fi să dea o replică pe măsuraBMW în ceea ce înseamnă sportivitatea şi plăcerea de a conduce, întimp ce Audi va miza spre zona eleganţei Mercedes-Benz. Germanii speculează şi pe faptul că înultima vreme Fiat a pierdut foarte mulţi bani cu Alfa Romeo,deşi în mai multe rânduriSergio Marchionne a negat o astfel de posibilitate.