Angajaţii Porsche nu au voie pe Facebook!

Cei de la Porsche se tem că angajaţii lor ar putea furniza informaţii confidenţiale prin intermediul Facebook. Prin urmare, angajaţilor Porsche li s-a interzis să aibă conturi pe cunoscuta reţea socială. Oare exemplul nemţilor va fi urmat şi de alţi constructori?

Angajaţii Porsche nu au voie pe Facebook! Angajaţii Porsche nu au voie pe Facebook!

Concurenţa în domeniul auto este foarte mare, iar teama despionaj industrial a căpătat proporţii aproape astronomice. Colacpeste pupăză, internetul este un mediu unde frecvent"transpiră" informaţii despre noi maşini.

Pentru cei de la Porsche, Facebook a devenit inamicul publicnumărul unu în ce priveşte teama de spionaj industrial. Motivulprincipal: mesajele transmise între ei de către angajaţi, prinintermediul Facebook, ar putea fi interceptate deconcurenţă (sau spioni ai concurenţei), astfel fiindcompromise planurile de viitor.

Prin urmare, pe calculatoarele din cadrul companieiPorsche a fost banat facebook.com, iar unele zvonuriafirmă că angajaţilor li s-a pus în vedere să renunţe la conturilepersonale de pe Facebook, pentru a elimina orice suspiciune. Maimult, de pe calculatoarele de la serviciu nu se vor putea accesanici site-uri de comerţ precum Xing sau eBay.

Specialiştii de la Bloomberg comentează, totuşi, căaceastă decizie ar putea avea la bază alt motiv: scădereaproductivităţii muncii la birou, din cauza petrecerii dince în ce mai mult timp pe site-uri precum Facebook.

Nu ar fi de mirare ca astfel de decizii să fie luate, în scurttimp, şi de alte companii auto, şi nu numai. E clar: prezenţaPorsche pe facebook.com se va face de acum doar cu aprobare desus.