BMW ar putea furniza platforma lui Mini pentru Saab 9-2

Conform cotidianului suedez Dagens Industri, Saab urmează să aibă discuţii cu BMW pentru o posibilă colaborare în vederea producerii viitorului model de clasă mică Saab 9-2 pe platforma noului Mini.

BMW ar putea furniza platforma lui Mini pentru Saab 9-2 BMW ar putea furniza platforma lui Mini pentru Saab 9-2

Nu de mult, zvonurile privind un rival suedez pentru Mini, şianume Saab 9-2, au început să macine analiştii lumiiauto. După ce Saab a scăpat de faliment, se pare că planulpentru un model premium de clasă mică îşi urmeazăcursul.

Cu o mică modificare: 9-2 s-ar putea să nu mai fie un duşman allui Mini, ci să facă parte din aceeaşi familie. Adicămodelul suedez ar urma să beneficieze de platforma tehnicăa viitoarei generaţii Mini, în cazul în care se va ajungela un acord în acest sens în întâlnirea care se pare că va avea locla sfârşitul lui iunie, conform unei surse citate de Dagens Industri.

Deşi încă nu există confirmări oficiale ale unui eventualparteneriat BMW-Saab, cotidianul continuă cu speculaţiile. Astfel,nu ar fi exclus ca BMW să furnizeze un motor diesel pentruSUV-ul Saab 9-4X, care va ficonstruit la o uzină GM din Mexic, iar în Europa va fi lansat încursul anului 2011. De asemenea, modelele Saab ar putea primi, înurma unui parteneriat cu BMW, şi o serie de sisteme de siguranţăcare să le sporească atractivitatea.

Prin urmare, planurile Spyker pentru Saab sunt destul de mari,deşi vorbim de o marcă destul de mică. Obiectivul principal avut învedere este dublarea vânzărilor până la o valoare de peste80.000 de unităţi în 2012. Cât de greu va fi acest lucru,doar Victor Muller, preşedintele Saab, ne va putea spune.