BMW investeşte serios în Mexic

Pentru a se izola de posibilul derapaj al cursului euro-dolar, BMW se reorientează spre investiţii în Mexic în încercarea de a reduce dependenţa de subansamble venite din Europa.

BMW investeşte serios în Mexic BMW investeşte serios în Mexic

Deşi, teoretic,un euro mai slab decât dolarul ar favoriza exporturile spre StateleUnite ale Americii, BMW nu vrea să depindă prea mult de astfel defluctuaţii. Prin urmare germanii se pare că intenţioneazăsă investească în Mexic 1 miliard de dolari pentru aasigura o bază solidă de subansamble pentru uzinele sale din Statele Unite aleAmericii. Acest anunţ a fost făcut chiar de ministrul Economiei dinMexic, Ruiz Mateos, conform MEDIAFAX. Miza este una foarte importantă pentru BMW, USAreprezentând a doua piaţă ca volum de vânzări dupăGermania.

Mexic tinde sădevină o locaţie automobilistică tot mai efervescentă în ultimavreme Grupul Chrysler, controlat de Fiat, a anunţat în lunafebruarie că va investi 550 de milioane de dolari pentru a începeproducţia modelului Fiat 500 la o uzină din Mexic. Luna trecută,Ford a redeschis o fabrică mexicană pentru a construi Fiesta înversiunea 2011.