Chevrolet alege câştigătorii Young Creative Chevrolet 2010

Un juriu internaţional a ales câştigătorii celei de-a patra ediţii a concursului „Young Creative Chevrolet”, în cadrul ceremoniei desfăşurate la Zolder, Belgia, pe 19 iunie. Lucrările personale sau de grup câştigătoare au fost realizate de participanţi din Austria (Muzică), Franţa (Modă şi Video), Portugalia (Arte vizuale) şi Marea Britanie (Fotografie).

Chevrolet alege câştigătorii Young Creative Chevrolet 2010 Chevrolet alege câştigătorii Young Creative Chevrolet 2010

La cea de-a patra ediţie a concursului "Young CreativeChevrolet" s-au înscris un număr mai mare de participanţi,proveniţi din 20 de ţări europene şi 135 de şcoli de arteaplicate.
Membrii juriului internaţional reprezentând diverse companii precumRIDE snowboards, Endemol and Lipsy au avut de analizat 8 proiecteînscrise la categoria Video, 9 la categoria Fotografie, 13 lacategoria Arte vizuale, 11 la categoria Modă şi 6 la categoriaMuzică. Preşedintele şi Directorul Executiv Chevrolet Europe, WayneBrannon, s-a alăturat acestui juriu, arătându-se foarte surprins deinterpretările aduse de tinerii artişti mărcii Chevrolet. În urmadezbaterilor aprinse, acesta a declarat: "Numărul mare de proiecteexcepţionale a îngreunat foarte mult sarcina juriului în timpulprocesului de deliberare".

Câştigătorii vor avea şansa de a lucra îndeaproape cu membriijuriului în diferitele lor domenii de activitate în cadrul unei"experienţe în culise". Pe 29 septembrie va avea loc ceremonia dedecernare a marilor premii, în cadrul căreia studenţii vor primi,de asemenea, premiul în bani.

"Young Creative Chevrolet" este un concurs pan-european pentrustudenţii facultăţilor de Arte aplicate, organizat anual deChevrolet Europe începând cu 2007, care premiază proiecte dindiferite domenii artistice (2010: Modă, Muzică, Fotografie, Videoşi Arte vizuale). Prin acest demers, Chevrolet dezvoltă spiritulcreativ şi sprijină tinerii artişti aflaţi la începutulcarierei.

Primul loc

José Rocha

Şcoală: ESTG-IPVC, Viana do Castelo, Portugalia

Click aici pentru informaţii suplimentare

Comentariul juriului:
"Acest proiect a fost câştigător deoarece este modern şi agresiv.Are un aer mult mai dinamic decât celelalte proiecte şi sugereazămişcarea mult mai bine."

Al doilea loc

Toms Burāns

Şcoală: Liceul de artă Janis Rozentals din Riga, Riga,Letonia

Click aici pentru informaţii suplimentare

Comentariul juriului:

"Tema oraşului şi a spiritului urban este reflectată foartebine de acest proiect. Liniile şi culorile au fost binegândite."

Locul al treilea

Laura Di Berardino

Şcoală: Istituto Europeo Arti Operative, Perugia, Italia

Click aici pentru informaţii suplimentare

Comentariul juriului:
"Acest proiect s-a clasat pe locul al treilea datorităcaracterului său jucăuş şi plin de veselie. Este un proiect binerealizat şi distractiv."

Citeşte mai departe în pagina următoare »