Crash test: Mercedes-Benz S-Class se ciocneşte cu noul smart fortwo. VIDEO

Proaspăt lansat săptămâna trecută, noul smart a fost trecut de specialiştii de la Daimler prin furcile caudine în ceea ce priveşte siguranţa. Mai exact, a fost supus unui crash test în compania gigantului S-Class.

Crash test: Mercedes-Benz S-Class se ciocneşte cu noul smart fortwo. VIDEO Crash test: Mercedes-Benz S-Class se ciocneşte cu noul smart fortwo. VIDEO

Simpla alăturare a numelor S-Class şi smart sugerează o confruntare între David şi Goliat, însă crash test-ul realizat de Daimler are scopuri mai serioase decât folosirea unei expresii clişeu. Este vorba de siguranţa pe care noul smart o oferă pasagerilor, despre care germanii spun că atinge standarde de top.

Pentru a proba această afirmaţie, noul smart a fost pus la încercare "în casă" printr-un crash test cu noul Mercedes-Benz S-Class. La momentul impactului, ambele maşini se deplasau cu 50 km/h iar rezultatul poate fi evaluat în materialul video de mai jos.

Chiar dacă micuţul smart a supravieţuit impactului cu o maşină de două ori mai grea, cuvântul final asupra gradului de siguranţă oferit de citadină îl vor avea evaluările realizate de NCAP.