Dacia a fabricat 100.000 de vehicule GPL

Uzina Dacia a produs joi, 28 octombrie, vehiculul GPL cu numărul 100 000. Modelul respectiv este un Sandero de culoare Bleu Navy, cu motor de 1,4 l, destinat pieţei italiene.

Dacia a fabricat 100.000 de vehicule GPL Dacia a fabricat 100.000 de vehicule GPL

Alimentarea cu gaz petrol lichefiat a fost introdusă în iunie2007 pentru Logan berlină, din luna iulie a aceluiaşi an fiinddisponibilă şi pentru Logan MCV. În 2009, a fost introdusă şivarianta GPL a Sandero. Echiparea vehiculelor cu instalaţie GPLeste făcută de Landi Renzo, unul dintre furnizorii Dacia implantaţipe platforma de la Mioveni. Instalaţiile GPL sunt dimensionate şicalibrate special pentru a se integra perfect vehiculelor Dacia şipentru a asigura cele mai bune prestaţii.

Modelele Dacia cu alimentare benzină/GPL sunt fiabile şieconomice. În plus, emisiile de substanţe poluante sunt reduseconsiderabil la rularea pe GPL. Astfel, vehiculele Dacia cualimentare GPL poartă semnătura Dacia Eco2, semnătură ce garanteazăcă automobilul care o poartă îndeplineşte trei criterii prin careprotejează mediul înconjurător: are un nivel al emisiilor de CO2mai mic sau egal cu 140g/km, este produs într-o uzină certificatăISO 14 001, 95% din masa vehiculului poate fi valorificată prinreciclare la sfârşitul ciclului de viaţă, iar cel puţin 5% dinmaterialul plastic este material reciclat.