Diferenţele între Duster-ul românesc şi Duster-ul rusesc

SUV-ul Duster va fi produs şi în Rusia, cel mai probabil ca Renault Duster. Însă nu doar sigla mărcii va fi diferită, ci şi alte lucruri.

Diferenţele între Duster-ul românesc şi Duster-ul rusesc Diferenţele între Duster-ul românesc şi Duster-ul rusesc

Conform informaţiilor de pe blogul Dacia Duster 4x4, versiunea RenaultDuster care se va construi în Rusia va avea câteva diferenţe faţăde Dacia Duster pe care ocunoaştem deja.

După cum se poate vedea din schiţa planşei de bord amodelului care se va produce în Rusia, consola centralăare suficient de multe modificări. În primul rând, remarcăm unspaţiu deasupra gurilor de aerisire centrale, care se pare căva adăposti ecranul unui sistem de navigaţie,opţiune destinată nivelelor superioare de echipare.

Dacia Duster care se va produce in Rusia va avea cateva modificari fata de Duster-ul actual

Apoi, instalaţia audio este mai evoluată decât la Duster-ulactual, urmând a beneficia de un ecran generos şi de o altăamenajare a butoanelor. Butoanele pentru comanda geamurilorelectrice vor fi mutate pe portiere, iar inserţiile dinplastic imitând lemnul sau aluminiul vor fi înlocuite cu unele de ocalitate mai bună.

Se pare că Duster-ul ruşilor va putea fi comandat şi cuo instalaţie de climatizare automată, care va fiplasată în acelaşi loc de până acum, la baza consolei centrale.Ceea ce rămâne de văzut dacă nu va însemna un acces mai greoi labutoane.

Pentru Duster-ul fabricat la ruşi se pare că va fidisponibil un diferenţial blocabil pe spate, care vaînlocui cel cu alunecare limitată LSD de acum. Vestea bună este căaceastă opţiune va fi disponibilă, din 2011, şi pe modelelromâneşti, dar încă nu avem o confirmare în acest sens.

La nivelul motorizărilor, va exista şi o versiune devârf: un motor pe benzină de 2,0 litri şi 140 CP, echipatstandard cu o cutie de viteze cu 6 trepte, existând şi opţiuneaunei cutii automate cu doar 4 trepte. Pentru piaţa rusească se parecă va fi disponibil şi un motor de 1,6 litri de doar 90 CP.

Modelul care se va fabrica în Rusia va avea şimodificări exterioare faţă de Duster-ul românesc, acesteaurmând a se regăsi la nivelul grilei, pragurilor şi aripilor, darşi al spoilerelor faţă/spate. De asemenea, paleta coloristicăpentru caroserie va fi mai bogată.

Deocamdată nu ştim oficial dacă aceste modificări le vom regăsişi pe modelul fabricat la Piteşti, dar acest lucru ar fi binevenit,2011 fiind un moment prielnic pentru un mic update al luiDacia Duster. Mai ales că de la anulDuster va fi exportată şi în Marea Britanie, o piaţă destul deexigentă.