Două milioane de Mazda6

Mazda Motor Corporation a anunţat că producţia Mazda6 a ajuns la sfârşitul lunii august la 2 milioane de unităţi. Mazda6 a înregistrat această cifră în 8 ani şi 6 luni de la ieşirea pe piaţă a primei generaţii în februarie 2002 la fabrica Hofu numărul doi din prefectura Yamaguchi.

Două milioane de Mazda6 Două milioane de Mazda6

Această realizare marchează al doilea cel mai scurt timp (dupăMazda3), de la lansarea în 2002 a gamei de modele care respectăfilosofia Zoom-Zoom, pentru un model să atingă numărul 2milioane.

Producţia primei generaţii Mazda6 a început în 2002 şi areprezentat modelul principal al noii generaţii de produse Mazda,menit să personifice mesajul brandului Zoom-Zoom. Mazda6 este unautomobil de clasă medie care combină stilul spotiv cu performanţeexcepţionale de condus, prima generaţie Mazda6 primind multeaprecieri pozitive din partea clienţilor. În plus, a câştigat peste130 de premii internaţionale, inclusiv în 2003 titlul prestigios deMaşina Anului în Japonia.

Mazda6 a fost redesenată complet în 2007 aliniindu-se astfel laconceptul "Zoom-Zoom evolution", fiind construită pe şi dezvoltândpunctele forte ale primei generaţii, astfel că performanţele demediu şi de siguranţă au fost semnificativ îmbunătăţite. Înfebruarie 2009 noului model european Mazda6 i-au fost acordatecinci stele, ratingul maxim oferit de Euro NCAP .

În prezent Mazda6 este produsă la fabrica Hofu numărul 2 dinJaponia, la AutoAlliance International în Michigan şi la fabricadin Changchun, provincia Jilin, China. Producţia globală Mazda6 dinperioada ianuarie - august 2010 s-a situat la 164.000 unităţi, încreştere cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Seita Kanai, Senior Executive Officer responsabil de Cercetareşi Dezvoltare a declarat: "Mazda6 este unul dintre modeleleesenţiale care a ajutat la stabilirea imaginii globale a branduluiMazda. Am fost managerul programului de dezvoltare a primeigeneraţii şi am în continuare un ataşament deosebit faţă de aceastămaşină extraordinară. Sunt recunoscător celor peste două milioanede clienţi din întreaga lume care au cumpărat o Mazda6. Aş vrea sămulţumesc fiecărui client în parte."

Mazda va continua să producă maşini care te invită la volan,sunt fun de condus şi pe care vrei să la conduci din nou,automobile care au performanţe remarcabile de mediu şi de siguranţăîn balanţă cu plăcerea de a conduce.