Eveniment "ecologic" organizat de Porsche România

Ieri am fost în comuna Borcea, aproape de Feteşti, un loc unde Porsche România a ales plantarea celor 22.000 de copăcei pentru fiecare maşină vândută.

Eveniment "ecologic" organizat de Porsche România Eveniment "ecologic" organizat de Porsche România

La aproximativ 150 km de Bucureşti, mai exact pe malulDunării în apropiere de comuna Borcea, judeţul Călăraşi, PorscheRomânia a decis să planteze 22.000 de copăcei pentru cele 22.000 demaşini vândutea anul acesta. De ce acest loc? Pentru că în urmacreşterii nivelului Dunării de acum câteva luni, multe dintrelocalităţile din apropiere, precum şi comuna Borcea au fostinundate, fiind distruse sute de gospodării şi terenuriarabile.

ProMotor împreună cu alţi redactori de la alte publicaţii şicâteva persoane de la Aociaţia Bucharest Running Club am luat partela acest eveniment "ecologic" care, pe viitor, va duce la un mediumai curat şi la o viaţă sănătoasă. Ajunşi la faţa locului, amîmbrăcat pelerinele de ploaie, am asistat la instructajul derigoare iar după, ne-am "înarmat" cu cazmale, am luat un braţ decopăcei şi am plecat la plantat. La această acţiune ni s-aualăturat şi câţiva cetăţeni din judeţul Călăraşi.

În jurul prânzului, am participat la o conferinţă de presă undeau fost prezenţi Directorul General Porsche România, Brent Valmar,Brand Manager-ul Volkswagen, Bogdan Florea, Secretarul de Stat alMinisterului Mediului şi Pădurilor, Cristian Apostol, câţivareprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale şi, nu în ultimulrând, Preşedintele Asociaţiei Bucharest Running Club, ValeriaRăcilă.

Împădurirea braţului Borcea s-a făcut cu puieţi de sălcioarăcare va conferi o rezistenţă mai bună malurilor. Această acţiune seva desfăşura pe mai mulţi ani şi va ajuta, pe viitor, la siguranţalocalnicilor.